Hoppa till sidans innehåll

Utbilda dig nu!

24 NOV 2014 09:06
Den nya utbildningsstegen gäller from 1 januari 2015!
  • Skapad: 24 NOV 2014 09:06

Information gällande utbildning

From den 1 januari 2015 så sjösätter Badminton Sweden den nya utbildningsstrukturen bestående av Badminton 1 A-C, 2, 3 och Elittränarutbildningen.

 

Det betyder att det gamla systemet gällande U1, U2 och U3 ej längre genomförs, varken på distrikt eller nationell nivå.

 

Den nya strukturen är utformad för att skapa en hög tillgänglighet för att fler ska välja att utbilda sig. Pedagogisk kvalité samt formen på utbildningarna ska skapa attraktivitet i att fortsätta utbilda sig.  Strukturen innehåller både en hierarkisk stege och fördjupningsdel inom varje block för att skapa flera möjligheter att fördjupa sitt lärande

 

Utgår från Idrotten vill
Idrotten Vill är idrottens idéprogram, med en tydlig värdegrund och inriktning på hur idrotten ska bedrivas. Utbildningsprogrammet ryms inom Idrotten Vill och är utformat för att säkerställa detta idéprogram.

 

Plattformen Obligatorisk – Börja med den redan nu!

Den grundläggande ledarutbildningen Plattformen är en viktig del som det första steget i det nya utbildningsprogrammet. Denna utbildning fungerar som ett ramverk till övriga utbildningar. Badmintonutbildningarna är också utvecklade för att säkerställa att Idrotten Vill följs bland annat genom att de förtydligande anvisningarna för barn och ungdomsidrott ges ut som studiematerial i badminton 1a. Plattformen måste ha genomförts innan man går Badmintonutbildningarna.

 

För tränare som redan genomgått U1, U2 eller U3.

För ledare/tränare som genomgått U1 så kommer man behöva starta om från Badminton 1A samt Plattformen för att få en certifiering.

För ledare/tränare som genomgått minst U2 so kommer man behöva starta om från Badminton 1C för att få en certifiering.

 

Att genomföra tränarutbildningar from 2015 01 01

Just nu pågår ett stort arbete att utbilda nya kursinstruktörer till den nya strukturen vilket är en prioritet så att den nya strukturen kan användas fullt ut.

 

Vill en förening, distrikt eller region genomföra en utbildning inom den nya utbildningsstegen (EJ SISU utbildningar) så skall man kontakta undertecknad med vilken utbildning man önskar samt när man önskar en sådan. Man kan alltså inte gå direkt på en kursinstruktör och anordna en utbildning utan tillsvidare så administreras utbildningarna centralt till dess att en regional utbildningsstruktur finns på plats.  Bland annat för att säkerställa att utbildningarna registreras i utbildningsmodulen.

 

Vill du gå en utbildning?

Så samlar vi from nu alla utbildningar i vår utbildningskalender på https://iof1.idrottonline.se/SvenskaBadmintonforbundet/Utbildning/Utbildningskalender1/  där man också anmäler sig direkt via hemsidan, snyggt och smidigt!

 

Vill du gå en SISU utbildning (Plattformen eller en GTU 1 eller 2 så söker du fram din utbildning på https://www.sisuidrottsutbildarna.se/Sokvarautbildningar/ 

 

Skapa en utbildningsplan i distriktet

Badminton Sweden föreslår att varje distrikt kontaktar sin föreningsutvecklare och strukturerar upp en utbildningsplan för vilka utbildningar man ser sig ha behov av under våren 2015 och hösten 2015, och att sedan föreningsutvecklaren/ansvarig från distriktet tar kontakt med kansliet för att skapa utbildningarna alternativt SISU om det är SISU utbildningar.

 

Registrera era utbildningar i via SISU

Som ni säkert känner till så är det otroligt viktigt för det SF stöd förbundet erhåller från RF att alla föreningar registrerar sina interna utbildningar, utvecklingsmöten och andra aktiviteter via sin lokala SISU kontakt. Detta skall ni via er föreningsutvecklare ha fått information om. Om inte, kontakta undertecknad eller er föreningsutvecklarna. 

 

Vad händer nu inom utbildning

I den närmaste framtiden så kommer vi prioritera att

  • få till en reviderad struktur för utbildningsorganisationen centralt och regionalt
  • Utbilda nya kursinstruktörer inom de olika blocken
  • Ta fram ett nytt och heltäckande utbildningsmaterial till de olika utbildningarna
  • Påbörja arbetet med att skapa den tänkta elittränarutbildningen som finns i strukturen

Nedan kan du läsa mer om den nya utbildningsstegen.

https://iof1.idrottonline.se/SvenskaBadmintonforbundet/Utbildning/Nyutbildningsstege/ 

 

Nu hoppas vi att DU vill utbilda dig!

Har ni frågor eller funderingar är det bara att höra av sig!

 

Simon Ottosson
Utbildningsansvarig
Badminton Sweden
This is a mailto link

Skribent: Simon Ottosson

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo