Hoppa till sidans innehåll

Trio klättrar i karriärstegen

14 NOV 2016 12:03
Under helgen 12-13/11 arrangerade Badminton Europe sin första expertkurs för Shuttle Time-utbildare, i danska Vejen, med tre svenska deltagare.
  • Skapad: 14 NOV 2016 12:03

Shuttle time är ett program utformat av Badminton World Federation och riktar sig till idrottslärare för att få badminton ”på schemat”, dvs som ett naturligt inslag i skolidrotten. Intresserade elever slussas sedan vidare till närbelägna badmintonklubbar. I vissa länder har detta genererat en enorm tillväxt på mindre orter, i Italien har man t ex hållt drygt 60 endagskurser för idrottslärare på knappt två år.

Under helgen deltog tre deltagare från Badminton Sweden på Badminton Europes expertkurs, nämligen Sunniva Aminoff, Thomas Aidehag och Lars Sologub. Förutom trainercertifieringen blev trion dessutom certifierade experter. Detta innebär att de, förutom att hålla instruktörsutbildningar i Sverige, även kan hålla kurser utomlands på uppdrag av Badminton Europe. Sedan tidigare är Thomas Csiffary certifierad Shuttle Time trainer. 

Shuttle Time experter klättrar ännu ett steg

Thomas Aidehag, Lars Sologub och Sunniva Aminoff fortsätter att klättra i karriärstegen.

Är ni intresserade av en instruktörskurs för Shuttle Time-utbildare i ert distrikt? Som i sin tur kan utbilda idrottslärare eller tränare för nybörjargrupper i distriktet? Kontakta utbildningsansvarig så kan vi planera in en helg som passar. Minimum 12 deltagare. 

Skribent: Åsa Strindlund
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo