Hoppa till sidans innehåll

Tränarutbildning i Skogås

06 MAR 2018 16:42
Under en helg i februari samlades 14 tränare i Skogås Racketcenter för den första delen av Coach Level 1. I Göteborg certifierades fyra tränare.
  • Uppdaterad: 15 MAR 2018 12:45

Det var Stockholms Badmintonförbund som i samverkan med Badminton Sweden anordnade kursen som leddes av trion Thomas Aidehag, Ulf Svensson och Alexander Böök. Aidehag stod som huvudansvarig med Svensson och Böök som stöttade upp utbildningen då deltagarna delades in i mindre grupper vid olika moment.

Detta som var del 1 av Coach Level 1 genomfördes lördag-söndag 17-18 februari och under de två dagarna varvades praktiskt utförande med teori.

− Det var en väldigt bra helg!  Vi hade många intresserade deltagare och en åldersspridning från ungefär 17 till 50 år. Även kul att jobba med Thomas som var huvudansvarig och väldigt duktig, säger Ulf Svensson, en av kursledarna.

Även deltagarna på kursen tycktes mer än nöjda. ”Roligare än väntat. Fick tänka över mer egentligen självklara saker på ett bra sätt.” och ”Jag förväntade mig inte en så bra och givande kurs och material som jag fick med mig. VÄLDIGT NÖJD.” var några av kommentarerna i kursutvärderingen. Några av de mer rutinerade deltagarna upplevde att svårighetsnivån var lägre än förväntat. Level 1 motsvarar träning av nybörjargrupper och Level 2 träning av tävlingsgrupper, så nästa nivå kommer att kännas mer relevant för vissa.

21-22 april träffas deltagarna igen för del 2 av Coach Level 1-utbildningen. Fram till dess ska de ha hunnit med både teoriuppgifter och tränarpraktik.

− Deltagarna har fått feedback efter första helgen, där både styrkor och svagheter poängterats för att vara redo inför del 2. Nu ser vi verkligen fram mot den avslutande delen, säger Ulf Svensson som till vardags är tränare i Sollentuna.

Bild: Deltagarna och kursledarna i Skogås Racketcenter. Foto: Stockholms Badmintonförbund.

Deltagare:

Agata

Rzepczyk

Boo KFUM

Emma

Sjölin

Spårvägens Bfm

Mikael

Nilsson

Spånga Badmintonklubb

Larry

Li

Täby Badmintonförening

William

Morskogen

Täby Badmintonförening

Gustav

Strömvall

Täby Badmintonförening

Karl-Johan

Granåsen

Täby Badmintonförening

Lucas

Waltgård

Täby Badmintonförening

Victor

Ramstedt

Täby Badmintonförening

Alexander

Stånge

Sollentuna Badmintonsällskap

Erik

Eliasson

Sollentuna Badmintonsällskap

David

Blomberg

Ekerö Idrottsklubb

Filip

Palmqvist

Badminton Returen

Elias

Karlsson

Kista Badmintonklubb

Coach Level 1, Del 2 i Göteborg

I slutet av januari genomfördes ett ”uppsamlingsheat” för deltagare som gått Del 1 av Coach Level 1 förra säsongen. Fyra deltagare knöt nu under Thomas Aidehags ledning ihop säcken och erhöll sina tränarcertifikat. Grattis till Emelie Carlsen (Göteborgs BMK), Jonas Karlsson (Vårvindens BMK), Örjan Nilsson (Uddevalla BMK) och Kim Ljunggren (BMK Returen, Åkersberga).

Läs mer om Coach Level 1 här

Skribent: Martin Ridderstolpe/Åsa Strindlund
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo