Hoppa till sidans innehåll

Tränarutbildning i Borlänge

21 NOV 2017 15:23
Dalarnas Badmintonförbund höll en Coach Level 1-utbildning i Borlänge badmintonhall. Ett 15-tal tränare är nu ett steg närmare en certifiering på Level 1.
  • Uppdaterad: 06 MAR 2018 10:04

Sören Norell och Lars Sologub var de som tillsammans höll i utbildningen i Borlänge badmintonhall under helgen 18-19 november.

− Det var en fantastiskt bra utbildningshelg. Vi hade en grupp där vissa hade stor erfarenhet av att ha spelat länge och andra har kommit in i sporten som ledare till sina barn. Det var ett otroligt engagerat gäng som var väl förberedda och var där för att lära sig mycket, säger Lars Sologub.

De två dagarna bjöd på trivsamt umgänge och många givande diskussioner. Extra positivt var att utbildningen ägde rum i ett område där det tidigare inte arrangerats så många utbildningar tyckte Lars Sologub.

− Helgen var väldigt fint organiserad av Dalarnas Badmintonförbund och Borlänge Badmintonklubb vilket gjorde det otroligt tacksamt att komma dit som extern utbildare. Det är en jättebra anläggning där allt finns nära till hands. Där ska vi lägga fler utbildningar, säger han.

Ännu återstår del 2 för deltagarna innan de blir certifierade. Uppföljningen hålls 10-11 februari.

Coach Level 1 är den första nivån i Badminton World Federations tränarutbildningsprogram. Målgruppen är motiverade deltagare med grundläggande badmintonerfarenheter/kunskaper.

I vår arrangerar Skånes och Stockholms Badmintonförbund Coach Level 1-utbildningar i Malmö 13-14 januari/17-18 mars respektive i Skogås 17-18 februari/ 21-22 april. Anmäl dig här.

Läs mer här: Coach Level 1

Foto: Lars Sologub

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo