Hoppa till sidans innehåll

Tove Söderdahl ny klassificerare inom parabadminton

03 JUL 2018 12:17
I samband med Irish Parabadminton International deltog Tove Söderdahl i en BWF-utbildning för att bli nationell klassificerare.
  • Skapad: 03 JUL 2018 12:17

Svensk parabadminton tar kliv. Samtidigt som Rickard Nilsson tävlade för Sverige på banan i Dublin så deltog Tove Söderdahl, Täby, på en utbildning för att bli nationell klassificerare inom parabadminton.

- Det var en väldigt intressant uppföljning för mig som förra året deltog i en tränarutbildning för parabadminton. Kursen gav tillfälle att knyta viktiga kontakter med ledare från andra länder och levde upp till alla förväntningar, säger Tove.

Kursen med åtta deltagare pågick över tre dagar och leddes av Dr. Silvia Albrecht. Fokus låg på att lära ut klassificering i teori och praktik, en nödvändig kompetens för att kunna dela in spelare i rätt tävlingsklasser beroende på funktionsvariation.

Att Tove Söderdahl i och med kursen certifierats till nationell klassificerare innebär ett stort steg mot att kunna anordna parabadmintontävlingar i Sverige. Sedan tidigare är även Fredrik Ingemansson nationell klassificerare.

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo