Hoppa till sidans innehåll

Svensk tränarnärvaro på exklusiv BEC-utbildning

06 NOV 2018 14:20
Då ett flertal tidigare toppspelare samlades i danska Holbaek för en stor tränarutbildning fanns en svensk klubbtränare på plats. Aditya Putra från Askim Badmintonklubb deltog under utbildningsveckan och fick med sig många nya idéer hem.
  • Uppdaterad: 06 NOV 2018 14:26

I mitten av oktober deltog Askim Badmintonklubbs sportchef Aditya Putra på en Badminton Europe-utbildning för tidigare toppspelare. Kravet var att deltagarna skulle ha varit rankade topp-150 på världsrankingen och det kriteriet uppfyllde Putra sedan sin aktiva karriär.

Utbildningen som anordnades av BEC var en kombinerad tränarutbildning som innehöll tre delar; Shuttle Time samt BWF:s Coach Level 1- och Level 2. Kursen pågick en hel vecka och samlade 16 deltagare.

− Det var en väldigt bra utbildning som gav mig många nya idéer och nya perspektiv som tränare, säger Aditya.

Delar i utbildningen som han lyfter fram är bland annat coachning på bana, tränarfilosofi och djupdykning i både teknik och taktik. Dagarna i Holbaek innehöll även mycket erfarenhetsutbyte mellan deltagare och utbildare.

− För mig som kommer från Indonesien med en lite annan kultur kring badminton var det mycket som är intressant. I Indonesien ifrågasätter till exempel spelare inte sin tränare utan gör som de blir tillsagda. Här i Europa finns det mer dialog mellan tränare och spelare. Man jobbar mer med öppna frågor och anpassar sin ledarstil efter spelarens personlighet, säger Aditya Putra och fortsätter:

− Jag är väldigt tacksam för möjligheten att delta på denna utbildning. Jag hoppas kunna fortsätta utveckla min klubb och svensk badminton.

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo