Hoppa till sidans innehåll

Svenskar på instruktörsutbildning i Portugal

14 JUN 2017 18:00
Patrik Lundqvist, Mattias Borg och Ulf Svensson är alla nya utbildare för Coach Level 1 efter en utbildningshelg i Portugal.
  • Skapad: 14 JUN 2017 18:00

Under andra helgen i juni deltog svenskarna på en instruktörsutbildning i Caldas da Rainha på Portugals västkust. Under intensiva dagar fick deltagarna de teoretiska och praktiska kunskaper som krävs för att bli utbildare för Coach Level 1.

− Det var roliga, lärorika och utmanande dagar, säger Patrik Lundqvist.

Första dagen handlade i stora drag om att sätta sig in i de olika rollerna som spelare, tränare och utbildare.

− Vi tar med oss viktiga detaljer som hur man ställer öppna frågor för att få till bra dialog mellan coacher och bra utveckling i sina övningar, säger Patrik.

Dagen avslutades med middag och en efterföljande tävling där den svenska trion lyckades besegra sina franska kollegor.

Instruktörsutbildning i Portugal

Dag två handlade i större grad om att reflektera kring rollen som kursinstruktör. Deltagarna var ute på bana en stor del av dagen.

− Det var uppskattat som komplement till den ena teorigenomgången efter den andra. Under dag två kände vi oss varma i kläderna och kunde leverera bra genomgångar för de andra tränarna, säger Patrik.

− En bra och rolig kurs, där allt funkade perfekt, tillägger Ulf Svensson.

I och med att Patrik Lundqvist, Mattias Borg och Ulf Svensson godkändes, har vi nu totalt 22 certifierade Coach Level 1-utbildare i Sverige. Kommande helg deltar Alexander Böök och Thomas Csiffary i nästa Badminton Europe-kurs, en instruktörsutbildning för Coach Level 2.

 

Är du intresserad av att själv gå en Coach Level 1-tränarutbildning? Eller att ditt distrikt arrangerar en Coach Level 1-utbildning eller annan kurs? Hör av dig till This is a mailto link.

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo