Hoppa till sidans innehåll

Succé för Shuttle Time på GIH:s Idrotts- och hälsokonvent

03 NOV 2016 11:11
Shuttle Time presenterades för drygt 60 idrottslärare från hela Sverige under GIH:s Idrotts- och hälsokonvent.
  • Skapad: 03 NOV 2016 11:11

Idrottslärarna var minst sagt entusiastiska efter Thomas Csiffarys badmintonpass under GIH:s årliga Idrotts- och hälsokonvent i tisdags. Idrottslärarna guidades genom innehållet i Shuttle Times lärarhandledning och lektionsplaner. Särskilt uppskattad var Shuttle Time-appen, som innehåller såväl lärarhandledning som lektionsplaner och videoklipp som illustrerar varje övning. Perfekt att ha allt laddat och klart i mobilen, tyckte många.

Alla lektioner är uppbyggda enligt samma pedagogiska upplägg:

  • Introduktion med lektionens målsättning
  • Fysisk utveckling
  • Teknik/taktik (olika svårighetsgrader)
  • Summering och nedvarvning

Shuttle Time-programmet är väl genomtänkt, där lektionernas omfattning kan anpassas efter hur mycket tid läraren har till förfogande och där alla övningar har enklare och svårare varianter så att läraren snabbt kan anpassa sig utifrån gruppens eller individuella elevers förmåga.

Detta kommer vi absolut att använda, sa flera då de lämnade idrottshallen efter att dels ha fått delta som elever under Thomas ledning, dels fått i uppgift att själva komponera och genomföra lektioner utifrån det lättillgängliga lektionsmaterialet.

Thomas Csiffary Shuttle Time idrottslärare GIH 2016.

Thomas Csiffary, som själv har examen från GIH, tycker att Shuttle Time är idealiskt för idrottslärare och även för badmintonklubbarnas nybörjargrupper. De högsta lektionsnivåerna bedömer Thomas vara alltför avancerade för att bedrivas på idrottslektioner där varken läraren eller eleverna har så mycket badmintonerfarenhet. De är bättre lämpade för träningsgrupper och flera föreningar använder redan lektionsmaterialet för att bygga upp sina träningspass för nybörjare.

Läs mer om Shuttle Time här.

Är du intresserad av att samla idrottslärare i ditt distrikt till en Shuttle Time-träff eller utbildning? Kontakta Shuttle Time-koordinator Åsa Strindlund.

Shuttle Time-broschyr.

Shuttle Time-materialet kommer att finnas i svensk översättning under vårterminen 2017.

Porträttbilden av Thomas Csiffary är tagen av fotograf Louise Ekström, GIH.

Skribent: Åsa Strindlund
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo