Hoppa till sidans innehåll

Shuttle Time gånger två på Bosön

05 JUL 2018 15:18
Under utbildningshelgen på Bosön finns dubbla chanser att gå kurser inom BWF-konceptet Shuttle Time. Dels en kurs som ger dig förutsättningar att leda nybörjargrupper, dels en kurs för mer erfarna tränare som blir certifierade kursinstruktörer.
  • Uppdaterad: 30 AUG 2018 11:34

Helgen 1-2 september kommer Bosön utanför Stockholm att krylla av badmintonaktivitet. Två av kurserna på schemat fokuserar på BWF-konceptet Shuttle Time som är ett globalt koncept avsett för nybörjargrupper för barn och ungdomar. Kurserna leds av de BWF-certifierade utbildarna Maria Jönsson och Thomas Aidehag. Under lördag hålls en Shuttle Time-kurs där deltagarna får de grundläggande förutsättningarna för att leda nybörjargrupper. På söndagen blir det en fördjupad teknikkurs med Jens Eriksson medan de deltagare som siktar på att bli instruktörer för Shuttle Time fortsätter kursen med Maria och Thomas.

− Vi behöver ytterligare ett gäng kursinstruktörer i Sverige. Att ha den här kursen under utbildningshelgen på Bosön är ett led i det. Det handlar om att nå ut till mindre klubbar där det kanske inte finns någon elitverksamhet, men där man ändå ska kunna erbjuda ungdomar en bra ingång till sporten, det är jätteviktigt, säger Maria Jönsson.

För kvalificerade deltagare är instruktörskursen dessutom kostnadsfri. Kontakta This is a mailto link för att se om du eller någon i din förening uppfyller kraven.

Maria Jönsson, som varit kursledare på utbildningshelgen tidigare, ser fram emot att hålla kursen tillsammans med Thomas Aidehag, en av förbundets mest rutinerade utbildare.

− Det är viktigt för svensk badminton att vi som utbildare lär känna varandra mer, att vi utvecklar vårt samarbete och jobbar för att få till bättre utbildningar hela tiden. Jag ser också fram emot att träffa badmintonfolk från hela landet, både de som går utbildningarna och de som leder dem. Det är viktigt för badmintonsverige att vi skapar kontakter med varandra för att underlätta fler samarbeten, säger Maria.

Shuttle Time plus Teknikfördjupning Bas

Deltagare som går den ordinarie Shuttle Time-kursen på lördagen får en fantastisk chans till teknikdrillning under söndagen, då Jens Eriksson återkommer för tredje året i rad som mycket uppskattad teknikutbildare. Även den som redan gått Shuttle Time-kursen tidigare under året, är välkommen att delta i Jens teknikkurs under söndagen.

Anmäl dig här

Läs mer om Shuttle Time

Du hittar hela schemat för utbildningshelgen på Bosön här

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo