Hoppa till sidans innehåll

Shuttle Time-kurs i Malmö

14 DEC 2017 15:16
Under ledning av Patrik Lundqvist anordnade Malmö BMK och Aura en Shuttle Time-utbildning i Malmö Badmintoncenter förra helgen.
  • Skapad: 14 DEC 2017 15:16

Patrik Lundqvist, Malmö, är Badminton Swedens senaste Shuttle Time-instruktör, efter en intensivutbildning under Maria Jönssons ledning. Patrik, som redan är certifierad Coach Level 1-instruktör, blev snabbt förtjust i Shuttle Time. I helgen höll han sin första Shuttle Time-utbildning i Malmö tillsammans med Kasper Wirth med gott resultat.

- Alla gjorde stora framsteg under dagen, lyssnade till feedback och försökte förbättra sig under den andra lektionen. Jag är väldigt nöjd med utbildningsdagen och ser fram emot att dela mina kunskaper kring det fantastiska material som finns inom Shuttle Time, säger Patrik Lundqvist.

Gruppbild Shuttle Time Malmö 2017

Till utbildningen kom 13 deltagare från tre olika klubbar i södra Sverige, förutom Malmö och Aura även Lugi. Deltagarna kom med olika erfarenheter, både som spelare och tränare. En del var föräldrar och väldigt bekväma i rollen som ledare men saknade en del teknisk kunskap, andra hade goda tekniska förutsättningar men mindre vana som ledare.

- Min känsla var att de verkligen uppskattade kursen och fick ut mycket av dagen. Det fungerade utmärkt att vara två instruktörer. Det gjorde att vi både kunde ge feedback utifrån vad vi såg till individen samt hjälpa gruppen att komma igång att hjälpa varandra med feedback. Detta gjorde att eftermiddagen flöt på fint trots att jag fick gå mellan grupperna och deltagarna fick ta ett större ansvar av varandras utveckling, säger Patrik Lundqvist.

I december kommer även en Shuttle Time-kurs att genomföras i Mellerud med Viktor Weiberg som kursledare.

Nästa tillfälle att gå Shuttle Time i region Syd är under Swedish Open i Lund 20 januari, länk till inbjudan här.

Läs mer om Shuttle Time här

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo