Hoppa till sidans innehåll

Satsning på fler domare och tävlingsledare

30 OKT 2017 15:46
Badmintonsverige är i behov av fler tekniska funktionärer. Under hösten görs därför en storsatsning på domarutbildningar över hela landet.
  • Skapad: 30 OKT 2017 15:46

Domare är viktiga och en av grundförutsättningarna för att tävlingsverksamheten runt om i landet ska fungera. Att vara aktiv domare är ett sätt att bidra till sin förenings verksamhet, bland annat vid hemmatävlingar och klubbens seriesammandrag.

− Som domare är du med och fostrar nästa generations badmintonspelare. En bra domare är en bra ledare. Det handlar om att få spelare att bete sig bra på banan och att stävja orättvisa fördelar, säger Roger Johansson som är ordförande för gruppen tekniska funktionärer.

Under hösten satsar Badmintonförbundet på att få fler utbildade domare genom ett stort antal utbildningstillfällen.

− Om alla föreningar hade ett par utbildade domare så skulle situationen förbättras väldigt mycket. Det skulle i många fall räcka med att vi fick fler klubbdomare som är den första nivån. Jag tror också att många skulle upptäcka att det är väldigt kul att vara domare, säger Roger Johansson.

Just nu är behovet av förbundsdomare stort. För att bli förbundsdomare behöver man först utbilda sig till distriktsdomare och ha dömt minst 20 matcher. Förbundsdomarutbildningen sker i regel under senior-SM, denna gång i Täby 2-4 feb, och förbundet vill nu uppmana så många som möjligt att bli distriktsdomare innan dess för att också ha möjligheten att vidareutbilda sig vid SM.

I år satsas på att alla regioner ska anordna klubb- och distriktsdomarutbildningar. Här ser du datum med länk till inbjudningar till kommande kurser: 

 − Vi vädjar till föreningar och distrikt att uppmuntra aktiva, föräldrar, tränare och andra ledare att gå en domar- eller tävlingsledarutbildning, säger förbundets utbildningsansvarig Åsa Strindlund. Föreningarna kan utnyttja möjligheten att söka bidrag för kursavgifterna från sin lokala DF/SISU-föreningskonsulent. Frågor kring det besvaras av föreningsutvecklare Claes Johansson.

Det är både utvecklande och meriterande för en ung person och kan till och med leda till internationella uppdrag för några. Behovet av tävlingsledare och referees är mycket stort, nästa steg är att även där satsa på fler kurstillfällen. Kontakta gärna regionansvarig för mer information.

 

Regionsansvariga:

Norr: Ann-Gerd Sjöström 

Öst: Lars Taraldsson  

Väst: Roger Johansson  

Syd: Erik Säfsten  

 

Allt som gäller domare och tävlingsledare/referees finner du under Tekniska funktionärer.

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo