Hoppa till sidans innehåll

Satsa på dubbla karriärer med Badmintons kompetenscentrum

01 OKT 2018 14:47
Under hösten startade Badmintons Kompetenscentrum vid Umeå Universitet för elitsatsande badmintonspelare som vill kombinera sin satsning med studier på universitetsnivå. Vill du vara en del av BKC i vår? Missa inte att ansöka senast den 15 oktober!
  • Skapad: 01 OKT 2018 14:47

Badmintons Kompetenscentrum (BKC) är ett samarbete mellan Svenska Badmintonförbundet, Umeå universitet och Umeå kommun. Genom att studera vid BKC kan du satsa på dubbla karriärer – med andra ord en elitsatsning inom badminton kombinerat med universitetsstudier.

För att ansöka till BKC krävs att du uppfyller kravet på idrottsliga meriter. Du ska hålla svensk elitnivå, vara med eller sikta mot landslagsnivå, och ha medverkat i landslagssammanhang på ungdoms-, junior- eller seniornivå.

För att bli antagen till BKC förutsätts att du är antagen som student vid Umeå universitet eller vid SLU Umeå. Du behöver studera på minst 25% studietakt/termin för att kunna bli antagen.

Som elitidrottsstudent vid BKC erbjuds du bland annat hjälp av badmintontränare och fystränare, tillgång till Badmintonstadion, kostrådgivning, mental rådgivning och tillgång till idrottsmedicinsk expertis. Du kan även få dina studier anpassade, det kan till exempel innebära fördröjd studietakt, tentamen på annan ort och förtur vid val av praktikort.

Ansök senast 15 oktober

Ansökan till BKC skickas till Pernilla Eriksson, Idrottshögskolan, senast den 15 oktober.

Universitetsutbildningar söker du via antagning.se senast den 15 oktober.

Läs mer om Badmintons kompetenscentrum här

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo