Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Shuttle Time i Stockholm(2)

05 JUN 2018 14:37
Söndag 27 maj höll Spårvägen i samarbete med Stockholms Badmintonförbund och Badminton Sweden en kurs i Shuttle Time.
  • Uppdaterad: 11 JUN 2018 16:28

Till heldagskursen i Enskede Rackethall kom 24 deltagare från klubbar runt Stockholm och från Mälardalen. Dagen leddes av de certifierade utbildarna Thomas Csiffary och Mattias Borg. Även Spårvägens Robin Lundgren fanns med som assisterande ledare. Deltagarna på plats var från föreningar som Skogås, Västerås, Örebro, Carlton, Sundbyberg och förstås hemmaklubben Spårvägen.

− Efter en kort teoretisk genomgång av kursmaterialet så fick deltagarna sätta igång med det praktiska arbetet. De fick genomföra korta lektioner med varandra och alla hann med tre stycken var, säger Thomas Csiffary som var nöjd med dagen.

Det var en blandad grupp som fick med sig de grundläggande badmintonkunskaper som Shuttle Time innebär. En del var tränare i sina respektive klubbar medan andra hade minde erfarenheter som ledare.

Shuttle Time är Badminton World Federations globala lektionskoncept avsett för skolidrott men som även är mycket användbart i föreningars badmintonskolegrupper. Läs mer om Shuttle Time här (Badminton Sweden) och här (BWF).

Foto: Calle Bergvist.

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo