Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Coach Level 1 i Stockholm

15 MAJ 2018 22:12
Efter två inledande utbildningsdagar i februari så avslutades Coach Level 1-kursen med tillfälle två i Skogås Racketcenter 21-22 april.
  • Uppdaterad: 11 JUN 2018 16:28

Alexander Böök, Thomas Aidehag och Ulf Svensson bildade tillsammans en kursledartrio. Vid det första kurstillfället tidigare under våren kom 13 deltagare, men efter bortfall på grund av skador/sjukdom och åtaganden vid SM-finalen samma helg så var tio deltagare närvarande vid avslutande del två av kursen.

− Det var en bra helg med en stor blandning. Det var allt från elitspelare till spelare på en lägre nivå. Många håller badmintonskolor och liknande. Nivån på deltagarna var överlag väldigt bra, alla hade de grunder som krävs för Coach Level 1, säger Alexander Böök.

Det var även god spridning på de klubbar som var representerade. Täby, Sollentuna, Returen (Åkersberga), Kista, Spånga och Spårvägen hade alla tränare på plats.

− Många hade tagit till sig feedback och kunskap från det första tillfället och visade upp att de hade utvecklats, säger Alexander.

Coach Level 1 är den första nivån i BWF:s tränarutbildningsprogram och genomförs av certifierade kursledare som genomgått BEC:s instruktörsutbildning för Coach Level 1. Målgruppen är motiverade kandidater med grundläggande badmintonkunskaper som vill vidareutvecklas som tränare.

Läs mer om Coach Level 1 här.

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo