Hoppa till sidans innehåll

Paniz besökte VM tack vare ledarstipendiet

20 SEP 2017 17:00
I våras tilldelades Paniz Yousefi från Fyrisfjädern Jan Åhrbergs Ledarstipendium. Med hjälp av delar av stipendiesumman kunde hon för några veckor sedan besöka VM i Glasgow. Nu är det hög tid att ansöka till årets andra utdelning av ledarstipendiet.
  • Skapad: 20 SEP 2017 17:00

Under VM som spelades 21-27 augusti fanns Paniz Yousefi på plats för att få ytterligare kunskap i sitt ledarskap på badmintonbanan.

− Att närvara på VM i Glasgow har varit en otroligt fin upplevelse som gett mig väldigt mycket inspiration. Det är en betydlig skillnad i att se matcherna på plats. Jag fick lära känna många personer, allt ifrån andra tränare, anhöriga till spelarna och de som är med och anordnar internationella tävlingar, säger Paniz.

Paniz är ungdomstränare i Fyrisfjädern och driver bland annat ett integrationsprojekt i Gottsunda utanför Uppsala. Efter VM-resan har Paniz jobbat på att sätta en träningsplan inför säsongen där tanken är att den ska innehålla en kombination av stilar från europeisk och asiatisk badminton.

Efter VM-resan har hon även fått förslag om ett internationellt samarbete med spelare från England, Tyskland och Holland.

− Mitt absolut bästa minne från VM måste vara damsingelfinalen mellan Sindhu Pusarla och Nozomi Okuhara. En otroligt bra final där Okuhara vann. Jag fick chansen att se matchen med Saina Newhal och Sindhus pappa, där jag fick höra hur både Sindhu och Sainas resa har sett ut fram till VM. Det var intressant och inspirerande att få höra hur de hittade till sporten och hur deras utveckling har sett ut. Efter finalen fick jag även hänga med dem till spelarsektionen och det var otroligt häftigt att få träffa en del spelare utanför banan, berättar Paniz.

Fram till 30 september är årets andra ansökningsperiod till Jan Åhrbergs ledarstipendium öppen. Stipendiet kan sökas av personer inom svensk badminton som har syftet att utveckla sporten med ledorden: ledarskap – innovation – mod. Tveka inte att söka om det stämmer in på dig eller tipsa någon som borde söka stipendiet!

Läs mer om vårens stipendiat Paniz Yousefi här

Läs mer om Jan Åhrbergs Ledarstipendium och hur du ansöker här

Paniz Yousefi med världstolvan i damsingel Saina Nehwal från Indien.

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo