Hoppa till sidans innehåll

Påminnelse till dig som vill söka till Badmintons Kompetenscentrum

04 APR 2018 13:59
Till hösten startar Badmintons Kompetenscentrum (BKC) vid Umeå Universitet för elitsatsande badmintonspelare som även vill studera på universitetsnivå. Den som vill söka till BKC får inte heller missa att söka universitetsutbildning senaste 16 april.
  • Skapad: 04 APR 2018 13:59

Det går att söka till Badmintons Kompetenscentrum fram till 15 augusti i sommar, men för att kunna bli antagen till BKC behöver du även vara antagen till en utbildning på Umeå universitet eller Sveriges Lantbruksuniversitet. Sista dag för att söka utbildningar är 16 april, du söker via antagning.se.

Badmintons Kompetenscentrum är ett samarbete mellan Svenska Badmintonförbundet, Umeå universitet och Umeå kommun. Genom att studera på BKC kan du satsa på dubbla karriärer – både en elitsatsning inom badminton och universitetsstudier.

Som elitidrottsstudent vid BKC erbjuds du bland annat hjälp av badmintontränare och fystränare, tillgång till Badmintonstadion, kostrådgivning, mental rådgivning och tillgång till idrottsmedicinsk expertis. Du kan även få dina studier anpassade. Det kan till exempel innebära fördröjd studietakt, tentamen på annan ort och förtur vid val av praktikort.

Ansökan till BKC sker löpande under våren. Allra senast 15 augusti 2018 behöver ansökan vara skickad till Pernilla Eriksson på Idrottshögskolan.

Läs mer om Badmintons Kompetenscentrum:

Badminton Sweden om BKC

Umeå Universitet om BKC

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo