Hoppa till sidans innehåll

Nya tränare tog examen i Borlänge

20 FEB 2018 12:16
Förra helgen anordnade Dalarnas Badmintonförbund del 2 av utbildningen Coach Level 1. Efter intensiva dagar i Borlänge Rackethall kunde ett flertal nya tränare examineras under söndagen.
  • Uppdaterad: 06 MAR 2018 10:06

Efter att ha haft del 1 av utbildningen i november följdes det nu upp med del 2 helgen 10-11 februari. Utöver de elva som deltog vid tillfället i november anslöt sig även en långväga deltagare från Härnösand som gjorde del 1 på annan ort förra året.

Det var en blandad grupp både åldersmässigt och meritmässigt.

− Det var en väldigt bra spridning med allt från yngre spelare till ledare och ett par som varit riktigt duktiga seniorspelare, säger Sören Norell som tillsammans med Lars Sologub höll i utbildningen.

Deltagarna kom från en rad klubbar i närområdet, Borlänge, Horndal, Ludvika, Gustafs, Stennäset och även Tranan i Bollnäs och Härnösand hade representanter på plats.

Två intensiva dagar i Borlänge Rackethall bjöd på gott om badminton både på och av banan.

− Både jag och ”Lalle” tycket att det var fantastiskt kul! Det var en grupp som verkligen var där för att lära sig, säger Sören Norell.

Efter tillfälle 1 av Coach Level 1-utbildningen ingår en rad hemuppgifter, däribland fyra träningspass med racket- och fotarbetesteknik samt ett flertal teoriuppgifter.

− Alla deltagare hade gjort uppgifterna och de gick verkligen in för det här. Det var en väldigt seriös grupp och vi kursledare var positivt överraskade, säger Sören.

Det var första gången som utbildningen Coach Level 1 genomförts i Borlänge. Kursledarna och deltagarna var nöjda med helgen och att allting fungerat väl i hallen.

Läs mer om Coach Level 1 här

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo