Hoppa till sidans innehåll

Nu kör vi igång Badminton ABC!

03 FEB 2017 11:42
Badminton Sweden siktar på minst 10 st Badminton ABC-utbildningar ute i landet under våren, är din förening eller distrikt redo? Tillsammans ordnar vi planeringen.
  • Skapad: 03 FEB 2017 11:42

Kursplan och utbildningsmaterial för den grundläggande tränarutbildningen Badminton ABC är nu framtagen av Kompetensgruppen för utbildning och slutgiltigt godkänd av Utbildningsgruppen.

Badminton ABC är basen i Badminton Swedens Tränarutbildningsstege och rekommenderas starkt som inledande tränarutbildning för alla blivande tränare och ledare för nybörjargrupper i alla åldrar. Denna endagskurs arrangeras av distriktsförbund och/eller föreningar. Här finner distrikt och föreningar Kursplan med information om planering och ansvarsfördelning. Läs mer om Badminton ABC på Utbildningssidorna.

Vi är stolta och glada att till dags dato lyckats rekrytera en grupp erfarna och kompetenta kursinstruktörer för Badminton ABC, se namnen här. Målet är att utöka denna utbildargrupp med ytterligare namn, gärna fler kvinnliga utbildare. 

Under hösten genomfördes Badminton ABC i Mariestad, Uppsala och Kilafors. Kursintyg och uppdaterat utbildningskompendium kommer att mailas ut till deltagarna. Flera distrikt och föreningar är redan i gång med planeringen av Badminton ABC-kurser i vår, lycka till! 

Vi planerar in kurser efter behov i samverkan med distriktsförbund och föreningar. Är du intresserad att gå eller arrangera denna kurs, eller har frågor om den, kontakta utbildningsansvarig Åsa Strindlund eller föreningsutvecklare Claes Johansson.

Skribent: Åsa Strindlund
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo