Hoppa till sidans innehåll

Maria Jönsson BEC-stipendiat

23 AUG 2017 15:49
Maria Jönsson från Kävlinge Furulund har under sommaren deltagit i en Coach Level 2-utbildning i Slovenien efter att ha tilldelats BEC:s stipendium Women in Badminton Scholarship.
  • Skapad: 23 AUG 2017 15:49

Foto: Badminton Europe

Badminton Europe har under året delat ut stipendium under rubriken Women in Badminton Scholarship till 21 kvinnor för att gå olika utbildningsprogram. En av mottagarna är Maria Jönsson som under juli deltog i tränarutbildningen Coach Level 2 under BEC Summer School i Podcetrtek, Slovenien.

– Summer School var en jättebra erfarenhet. Jag tyckte att samarbetet mellan tränare, utbildare och spelare var fantastisk. Att dela erfarenheter med andra tränare är väldigt värdefullt för utvecklingen, säger Maria Jönsson.

Vid utbildningstillfället deltog sju kvinnor från sju olika medlemsländer. Summer School var årets fjärde och sista tillfälle där mottagare av stipendiet Women in Badminton deltog.

Syftet med Women in Badminton är att fler kvinnor ska ta del av badmintonaktiviteter som utbildningar i större utsträckning. Satsningen fortsätter nästa år och ansökningsprocessen är öppen för samtliga medlemsländer.

– Summer School har gett mig självförtroende i mitt coachande och jag har tagit stora steg i min utveckling som tränare, säger Maria Jönsson.

Vid BEC Summer School deltog även Robin Lundgren från Spårvägen. Det har vi skrivit mer om här.

Läs mer om Women in Badminton Scholarship och utbildningen på BEC Summer School här.

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo