Hoppa till sidans innehåll

Många svenskar på World Coaching Conferens

31 AUG 2017 12:53
Under VM i Glasgow anordnades även World Coaching Conferens - en konferens för elitinriktat coachande där inte mindre än elva svenska tränare fanns på plats.
  • Skapad: 31 AUG 2017 12:53

Bild från vänster: Boxiao Pan, Mats Persson, Robin Lundgren, Thomas Csiffary, Peter Kapetz, Max Fonseca, Jens Eriksson, Kristin Evernäs, Christoffer Ray, Fredrik Flink, Alexander Böök.

Samtidigt som världens bästa badmintonspelare gjorde upp på Emirates Arena i Glasgow så pågick även förberedelserna för att kunna utbilda nästa generations världsstjärnor på World Coaching Conferens. Under rubriken ”Vägen till elitprestation” anordnades konferensen med tränare från hela världen.

Sverige hade hela elva tränare på plats under den två dagar långa konferensen. Ämnen som togs upp var bland annat system och modeller från framgångsrika badminton-nationer för talangidentifikation och talangutveckling, ledarstil och hur den kan påverka inlärning samt specifika ämnen som fart och precision vid smashar ur ett biomekaniskt perspektiv. Sveriges U13-förbundskapten och tränarutbildare Thomas Csiffary var en av deltagarna.

– Det är viktigt att ha deltagare där för att visa upp att Sverige är ”med”, samt givetvis för våra tränare att få fortbildning om det senaste och nätverka med såväl varandra som tränare från andra länder, säger han.

Tränarna som var med under de två dagarna kunde ta del av en rad föreläsningar som bjöd på initierad badmintonkunskap. Bland föreläsarna fanns Danmarks tidigare förbundskapten Kenneth Larsen som numera är professor i idrottsvetenskap vid Aalborgs universitet och den förre skotske landslagsmannen Stewart Kerr som är expert på axelskador.

Konferensen innehöll även ett flertal praktiska pass. Thomas Csiffary var särskilt nöjd med ett pass inriktat på hur syfte på övning styr instruktioner och innehåll.

– Det var blandad nivå på såväl föredrag som andra deltagare. Vissa tränare var ganska gröna medan andra jobbade med landslagsspelare på internationell nivå.

Tränargruppen från Sverige passade förstås också på att titta på den högklassiga badminton som spelades i Glasgow.

– Även stor inspiration att se VM på plats, samt många nyttiga diskussioner kring badminton oss emellan, avslutar Thomas Csiffary.

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo