Hoppa till sidans innehåll

Internationell tränarutbildare föreläser på Utbildningshelgen på Bosön

29 JUN 2017 18:07
I september väntar en fullmatad utbildningshelg på Bosön i Stockholm. En av de mer långväga gästerna är Tom Causer som reser från Irland för att överse BWF-kurserna samt hålla föreläsningen Optimising skill acquisition. Sista anmälningsdag är 1 juli.
  • Skapad: 29 JUN 2017 18:07

2-3 september hålls den stora utbildningshelgen på Bosön som avstamp inför kommande säsong. Tom Causer närvarar i egenskap av expertstöd från Badminton Europe, för att finnas till hands under Shuttle Time Tutorkursen och Coach Level 1, Del 2. 

Under lördag kväll kommer Tom Causer även att hålla en föreläsning kallad Optimising skill acquisition vilket ungefärligt översatt betyder optimerad teknikinlärning.

− Huvudfokus för föreläsningen är optimering av teknikinlärning för långsiktig framgång. Det är ett hett ämne bland tränare och coacher just nu där många av de traditionella metoderna ifrågasätts. Under föreläsningen kommer jag att presentera ett antal teorier, koncept och idéer som kan användas för att främja långsiktig utveckling och prestation, säger Tom Causer.

Tom har en bakgrund som elitspelare, har universitetsexamen inom Coach Education and Sports Development och är nu yrkesverksam coach och tränarutbildare. Han har tidigare varit nationell coach i både England och Irland. Sedan några år är han utbildare för BWF och reser runt hela Europa för att hålla kurser.

− Tränarutbildningen i Sverige har verkligen tagit stora kliv det senaste året. Genom er utbildningssatsning har ni fått många bra namn tillbaka in i sporten och motiverat många unga tränare att vidareutbilda sig. Jag träffar nu många svenska tränare på tränarkurser runt om i Europa, säger Tom.

Tanken med föreläsningen som kommer att hållas på Bosön är att deltagarna ska få med sig en rad viktiga verktyg för att utvecklas som tränare och ledare.

− Mitt mål är att deltagarna ska få en större förståelse för komplexiteten i arbetet som tränare och att de får mer kunskaper i att särskilja olika tränarstrategier för att främja långsiktig utveckling och prestation.

Toms Causers föreläsning på lördagkvällen 2 september är kostnadsfri för alla deltagare på Bosön. 

Anmälningstiden är förlängd till 1 juli.

Här finns länk till mer information om Utbildningshelgen.

 

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo