Hoppa till sidans innehåll

Förlängd anmälningstid till Utbildningshelgen på Bosön. Teknik och taktik lockar mest.

18 JUN 2017 15:09
Av de kurser som erbjuds under Utbildningshelgen på Bosön 2-3 september lockar Taktik - Teknik - Åldersanpassad fysisk träning flest deltagare. För att fylla alla kurser förlängs anmälningstiden till 1 juli.
  • Skapad: 18 JUN 2017 15:09

Klicka här för länk till uppdaterad inbjudan och program.

2-3 september blir det stor utbildningshelg på Bosön i Stockholm. På schemat står fem tvådagars-kurser på olika teman.

– Det kommer att vara bra utbildningar och trevliga dagar i en inspirerande miljö. Utbildningshelgen på Bosön är en riktigt bra kick-off på säsongen, säger Åsa Strindlund, utbildningsansvarig på Badmintonförbundet.

Förlängd anmälningstid till 1 juli

Efter att den första anmälningsperioden löpt ut förlängs nu anmälningarna för att ännu fler ska få möjlighet att ta del av det fullmatade utbildningsprogrammet.

− Det har varit bra intresse, men vi vill att ännu flera ska ta chansen att vara med på den här helgen och förlänger därför anmälningstiden till 1 juli, säger Åsa Strindlund. Därefter finns möjlighet till efteranmälningar i mån av plats.

Teknik Clinic - Taktik Clinic - Åldersanpassad fysisk träning för barn och ungdomar

Den kurs flest anmält sig till hittills är kombinationen av Teknik och Taktik Clinics och Åldersanpassad fysisk träning för barn och ungdom.

-Det finns ett stort behov av förbättrade kunskaper i såväl racket- och fotarbetesteknik bland landets ungdomstränare, konstaterar Thomas Csiffary, chefstränare Spårvägen Badminton, förbundskapten för U13 samt tränarutbildare för Badminton Sweden. Det är oerhört viktigt att våra yngsta spelare lär sig rätt teknik från början. Jämfört med t ex Danmark är våra U13-spelare redan efter tekniskt och taktiskt och sen behåller danskarna det försprånget hela vägen upp till seniornivå. Även vad gäller taktiskt kunnande ser vi svagheter hos våra ungdomsspelare, framför allt i dubbel ligger vi långt efter. Därför är det väldigt viktigt att så många som möjligt av barn- och ungdomstränarna i Badmintonsverige satsar på att utvecklas och därmed ge sina spelare bästa tänkbara förutsättningar att lära sig badminton ordentligt från grunden. Thomas Csiffary är en av kursledarna för årets Teknik och Taktik Clinics.

Åldersanpassad fysisk aktivitet för barn och ungdomar

En av kurserna där det har plockats in utomstående expertis är Åldersanpassad fysisk träning. Maria Larsson som är lärare på Bosön och undervisar i bl a idrottslära håller i kursen som kommer att innehålla både teoretiska och praktiska övningar.

− Jag kommer att ta upp de fysiska grundkvalitéerna uthållighet, styrka, koordination, snabbhet och rörlighet. Utifrån det kommer jag att prata om hur man kan tänka för att utveckla det i olika åldrar, säger Maria Larsson.

Kursen är inte specifik för badminton men tillsammans med kursdeltagarna kommer Maria att fokusera på praktiska knep att använda för just badmintonträning.

− Det är en sport med mycket spänst och fotarbete. Samtidigt när det handlar om barn och ungdomar är det ganska generellt, det gäller att ge dem goda fysiska grundförutsättningar.

Platser kvar till årets Utbildningshelg

  • Teknik Clinic + Taktik Clinic + Åldersanpassad fysisk träning   4 platser kvar.
  • Plattformen för badminton   8 platser kvar.
  • Shuttle Time Tutorutbildning    10 platser kvar.
  • Coach Level 1, Del 2   6 platser kvar.
  • Tävlingsplanering/Tournament Planner. 7 platser kvar.

Läs mer om respektive kurs i inbjudan och program, se länk ovan.

Kontakta Åsa Strindlund om ni undrar över något eller vill inkomma med efteranmälningar.

Skribent: Martin Ridderstolpe, Åsa Strindlund
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo