Hoppa till sidans innehåll

Föreläsningar om dansk damsingel och teknikfokus på Bosön

24 AUG 2018 09:00
Det blir kvällsföreläsning med högintressanta ämnen under utbildningshelgen på Bosön 1-2 september. PH Croona berättar om sin erfarenhet som landslagstränare i Danmark och Thomas Csiffary fokuserar på vikten av att utveckla teknik redan i ung ålder.
  • Uppdaterad: 05 SEP 2018 11:40

Under fem år var PH Croona landslagstränare i Danmark med särskilt ansvar för damsingel. I föreläsningen lördag kväll under utbildningshelgen på Bosön (1-2 sept) kommer han dela med sig av erfarenheter och lärdomar från arbetet.

− Föreläsningen kommer att ta sin utgångspunkt i hur projektet startade och vägen fram till att forma en grupp. Jag kommer att berätta om hur det är att arbeta i en kravfylld elittränarmiljö, men samtidigt ta upp lärdomar som är relevanta för tränare på alla nivåer.

Åren 2011-2016 var han en av fyra landslagstränare som dagligen drillade landets 30 bästa spelare. PH var dessutom den första icke-dansk i rollen, även det en speciell erfarenhet.

− Jag kommer att ta upp kommunikationsvägar och hur man pratar med spelare på ett vettigt sätt. Det blir också historier om både lyckade och mindre lyckade exempel.

Kvällsföreläsningen kommer utöver PH Croonas föredrag även att innefatta Thomas Csiffary som ska föreläsa under rubriken ” Ta tag i tekniken! Nuläges- och omvärldsanalys, vikten av bra teknikträning redan i ung ålder och hur vi kan utveckla den.” I den kommer Thomas bland annat att prata om:

- Nuläget med racketteknik + fotarbetsteknik. Sverige jämfört med internationell nivå.

- Vikten av racket- och fotarbetsteknik i unga år och vad det ger i fortsättningen.

- Tankar om hur vi ska utveckla detta. Exempel från arbetet i Spårvägen med olika grupper, innehåll och nivåer.

Föreläsningen ingår som gemensam programpunkt för alla som deltar under Badminton Swedens Utbildningshelg. Platser finns om andra intresserade vill ansluta sig till föreläsningarna, som är kostnadsfria. Meddela i så fall This is a mailto link.

Kl 19:00-21:00 Olympiahörsalen (aulan vid receptionen, Bosön)
Per-Henrik Croona: Danska Damsingelprojektet -utmaningar och lärdomar.
Thomas Csiffary: Ta tag i tekniken! Nuläges- och omvärldsanalys, vikten av bra teknikträning redan i ung ålder och hur vi kan utveckla den.

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo