Hoppa till sidans innehåll

Blivande coacher tog första steget i Uppsala

17 MAJ 2017 16:00
Under förra helgen hölls en Coach Level 1-utbildning i Uppsala. Utbildningsdagarna lockade både lokala tränare och långväga gäster.
  • Skapad: 17 MAJ 2017 16:00

Bild från vänster: Tomas Näslund (Härnösand), Jan-Erik Sandin (Ljusdal), Noj Wanzelius (Ljusdal), Josef Baroudi (Fyrisfjädern), Oskar Ekstrand (Fyrisfjädern), Johan Eriksson (Fyrisfjädern), Marcus Regenberg (Fyrisfjädern). Elever: Sven Bosund, Oskar Markstedt, Linus Nordengren. Liggandes: Minnah Johannesson.

Coach Level 1-kursen som hölls i Fyrisfjädern i Uppsala var del ett av två. Kursledare för helgen var hemmasonen Jens Eriksson tillsammans med Veronica Österlund från Sundsvall.

Från början var utbildningstillfället 6-7 maj tänkt att vara en mindre lokal utbildningshelg, men eftersom det fanns efterfrågan på ytterligare en Coach Level 1-kurs i regionen, genomfördes den i samverkan med Badminton Sweden och Fyrisfjädern.

I Coach Level 1 är det centralt med samtal kring övningarna då man samlas i grupp och ger feedback vid varje enskilt moment.

− Gruppen jobbade bland annat med att öva olika typer av ledarskapsstilar och inlärningsstilar. Det blir nästan lite teater inblandat så att man får testa olika stilar, fortsätter Jens. Sen anpassar man sig förstås utifrån gruppens sammansättning.

− Vi har fått bra feedback på utbildningshelgen. Något nytt som tillkommit i och med införandet av BWF:s utbildningar, är att alla deltagare inte per automatik blir godkända. Det gäller att klara av alla moment från teknik till pedagogik för att bli certifierad under den avslutande helgen, del 2. Deltagarna får med sig övningar som ska genomföras mellan de båda utbildningstillfällena som sedan redovisas i teori och praktik under del 2.

Nästa kurstillfälle för gruppen och andra som är redo för del 2, är under Utbildningshelgen på Bosön 2-3 september, dit deltagare från hela landet är välkomna. Klicka här för att komma till inbjudan.

Läs mer om Coach Level 1 här.

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo