Hoppa till sidans innehåll

Bli en bättre tävlingsledare på Bosön

05 JUL 2018 14:28
Spelare, tränare och publik i all ära. Minst lika viktigt för att få till en lyckad tävling är tävlingsledaren. Vid utbildningshelgen på Bosön finns chans att lära sig mer om jobbet bakom kulisserna då Mia Thorselius håller en kurs i tävlingsledning.
  • Uppdaterad: 30 AUG 2018 11:34

En stor tävling kräver god organisation. Den som vill lära sig mer om just detta bör ta tillfället i akt under utbildningshelgen på Bosön 1-2 september. Då hålls kursen Tävlingsledning/Tournament Planner under ledning av erfarne tävlingsarrangören Mia Thorselius. De senaste fem åren har hon varit arrangemangsansvarig på Fyrisfjädern och ansvarat för tävlingar som Svenska Cupen, Swedish Junior och Swedish U17 International. Den senaste säsongen har hon dessutom arbetat som referee.

− Tävlingsledarkursen kommer att koncentrera sig på tävlingsarrangemang och vad som är viktigt före, under och efter tävling. Vi kommer att ta upp vilka bitar man särskilt behöver fokusera på. Kursen kommer även lägga vikt vid tävlingsplaneringsprogrammet Tournament Planner som man kan ta väldigt mycket hjälp av, säger Mia Thorselius.

Vilka brukar vara de stora problemen vid arrangemang?

− Tidssättningen är något som kan vara svårt att få till, men som är väldigt viktigt för att skapa en lyckad tävling för alla inblandade. Att få tillräckligt med funktionärer är också ett återkommande problem för de flesta, men där lovar jag inte att jag kan erbjuda någon lösning fullt ut.

Kursen riktar sig till tävlingsledare som börjat som ansvariga för arrangemang eller de tävlingsledare som behöver bygga på sin erfarenhet.

Mia ser fram emot helgen på Bosön som blir en kick-off för säsongen 2018/2019.

− Det är min första Bosönhelg, vilket blir en spännande erfarenhet med alla som samlas där. Sen hoppas jag att de som går kursen får med sig massa användbara kunskaper för att arrangera tävlingar.

TÄVLINGSLEDAR- och MATCHLEDARUTBILDNING

Lär dig allt som krävs för att sköta planeringen inför tävling samt vad som ingår i arbetet med sekretariatet under tävlingsdagarna, inklusive Tournament- och League Planner.

Datum: Lördag 1/9, Söndag 2/9.

Avgift: 1 800 kr för hela helgen. 900 kr för en dag. Måltider ingår.

Målgrupp: Alla som är eller vill bli tävlings- och/eller matchledare

Utbildare: Mia Thorselius.

Anmäl dig här

Här hittar du inbjudan och information om hela programmet vid utbildningshelgen på Bosön.

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo