Hoppa till sidans innehåll

Badmintonförbundet får stöd från Framåtfonden

26 OKT 2017 12:14
Idag hoppar vi upp och ner av glädje! Vi och åtta andra idrotter fick nämligen pengar från Svenska Spels och Riksidrottsförbundets Framåtfond. Pengarna tilldelades projektet Best on court där barn och föräldrar tränar tillsammans.
  • Uppdaterad: 06 MAR 2018 10:03

Vi är glada att kunna meddela att Svenska Badmintonförbundet tilldelats 80.000 kronor för att driva projektet Best on Court där vi vill att fler barn och vuxna ska träna tillsammans för att fler ska komma i rörelse.

– Vi har verkligen sett fram emot att nå ut med Best on Court till föreningar i hela landet och är nu jätteglada att vi får den möjligheten, säger Åsa Strindlund, utbildningsansvarig.

Best on Court är ett danskt framgångskoncept som bygger på att minst en förälder per barn är aktivt delaktig i träningen.

Under denna träning så har varje barn en egen ”assisterande tränare”, dvs förälder, som bland annat matar bollar så att varje barn träffar bollen och får möjlighet att slå ett riktigt slag varje gång. Samtidigt som föräldrarna får fysisk aktivitet under barnens träningspass involveras de i föreningens verksamhet.

Verksamheten riktar sig till barn mellan 6-10 år och det behövs inga förkunskaper från vare sig barn eller föräldrar.

Läs mer om Framåtfonden här.

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo