Hoppa till sidans innehåll

Alla distrikt erbjuds två platser till Shuttle Time instruktörsutbildning på Bosön

20 JUN 2017 15:00
Varje distriktsförbund erbjuds kostnadsfritt två platser till instruktörsutbildningen för Shuttle Time under Utbildningshelgen på Bosön 2-3 september. Detta för att öka antalet utbildare i hela Badmintonsverige.
  • Skapad: 20 JUN 2017 15:00

Vi har under säsongen rekryterat närmare 30 utbildare för den förberedande tränarutbildningen Badminton ABC och vill nu tillgodose behovet av kursledare för Shuttle Time. Shuttle Time är ett naturligt fortbildningssteg för tränare av nybörjargrupper, som bygger vidare på Badminton ABC och tillför en stor bank av övningar och färdiga upplägg för träningspass för barn och ungdomar. Nästa steg i tränarutbildningsstegen är därefter Coach Level 1 men den kursen är mer omfattande och har betydligt högre kunskapskrav än Badminton ABC och Shuttle Time.

Fler certifierade Shuttle Time-utbildare 

För att vara kvalificerad att delta i instruktörsutbildningen för Shuttle Time på Bosön förväntas deltagaren vara badmintonspelare, tränare eller utbildare med goda kunskaper om sporten och god presentationsförmåga. Det är även bra att ha erfarenhet av att planera och genomföra utbildningar för vuxna.

-Vår strävan är att ha utbildare för såväl Badminton ABC som Shuttle Time tillgängliga i hela Badmintonsverige, därför behöver vi nu utbilda fler kursinstruktörer för Shuttle Time, förklarar Åsa Strindlund, utbildningsansvarig. Förutom att hålla kurser för tränare i sina distrikt kan Shuttle Time-utbildaren även erbjuda idrottslärare att gå endagskurser där de får med sig Lärarhandledning och Lektionsplaner för att uppmuntra mer badminton på skolschemat. Allt kursmaterial inklusive videoklipp som visar övningarna är dessutom smidigt samlat i en app för i-Phone och Android.

Badminton ABC och Shuttle Time i alla distrikt

-De mindre föreningarna efterfrågar denna typ av tränarkurser som Badminton ABC och Shuttle Time, där alla är välkomna oavsett förkunskaper, säger Claes Johansson, Badminton Swedens föreningsutvecklare. Tanken då vi införde Badminton ABC var att erbjuda endagskurser nära föreningarna, vilket har fallit väl ut. Under kommande säsong vill vi sprida Shuttle Time på samma sätt. Badminton Europe är med och stöttar satsningen genom bidrag till varje genomförd endagskurs, eftersom man sett att samarbetet idrottslärare- badmintonföreningar är ett smart sätt att få elever intresserade av badminton och därefter söka sig till närliggande klubbar. 

Involvera skolorna

Göran Tjulin, Botkyrka GOIF Badminton, ser Shuttle Time som ett bra sätt att etablera kontakt med omkringliggande skolor och tror att det kommer ha en gynnsam effekt på badmintonklubbens barn- och ungdomsverksamhet.

-Jag är intresserad att gå instruktörsutbildning för Shuttle Time, då vi måste börja involvera skolorna för att få igång badmintonverksamheten, säger Göran Tjulin.

Anmälningstiden till Shuttle Time på Bosön 2-3 september är förlängd till 1 augusti. 24 platser finns, först till kvarn!

Länk till inbjudan finner du här.

Anmälningslänk finner du här.

Som vanligt finns Åsa Strindlund och Claes Johansson tillgängliga för frågor kring detta och annat rörande utbildning och föreningsutveckling. 

Skribent: Åsa Strindlund
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo