Hoppa till sidans innehåll

Tema teknik under utbildningshelgen i september

31 MAJ 2018 13:03
1-2 september är det dags för utbildningshelgen på Bosön − det perfekta startskottet på säsongen! I år är temat teknik och på programmet finns fem kurser att anmäla sig till. Läs mer om programmet och anmäl dig redan nu!
  • Uppdaterad: 11 JUN 2018 16:28

Förra året kom drygt femtio deltagare från hela landet för att delta i utbildningshelgen på Bosön. I år står teknik i fokus och utbildningsprogrammet bjuder på fem olika kurser under lördag och söndag 1-2 september. Bland många erfarna kursledare finns bland andra Thomas Csiffary och Jens Eriksson, som de två senaste åren hållit mycket uppskattade Teknik- och Taktik Clinics.

− Behovet att sprida tekniskt kunnande är stort och vi vet att många är intresserade av att lära sig mer. Därför lägger vi i år två heldagar med inriktning teknik för singel respektive dubbel, där det ingår relevant slagteknik och även fotarbetesteknik, säger Svenska Badmintonförbundets utbildningsansvarige Åsa Strindlund.

Målgruppen är mer erfarna tränare, med minst Coach Level 1-certifikat eller motsvarande. Nyare tränare rekommenderas att gå Shuttle Time-kurs på lördagen och kombinera med Teknikfördjupning Bas på söndag.

Precis som förra året finns möjlighet för kvalificerade deltagare att gå instruktörsutbildning för Shuttle Time, för att kunna hålla Shuttle Time-kurser i sina distrikt kommande säsong.

Bristen på tävlingsledare är stor i många distrikt och vi hoppas att många tar chansen att gå Tävlingsledarutbildningen inför kommande säsong.

Helgen på Bosön innehåller följande kurser:

  • Singel- och Dubbel Clinics − Vi har byggt ut succén med Teknik- och Taktik Clinics till två heldagar, nu uppdelade på singel respektive dubbel. Racketteknik med progression till fotarbetesteknik och taktik.
  • Shuttle Time − BWF:s gedigna koncept med lektionsplaner och lärarhandbok ger dig som leder nybörjargrupper användbara verktyg inför planering och genomförande av kommande säsong.
  • Teknikfördjupning Basnivå − Kursen är ett komplement till kurserna Shuttle Time och Badminton ABC med fokus på slag- och fotarbetesteknik.
  • Shuttle Time Tutorutbildning − Tutor betyder instruktör, så denna kurs vänder sig till dig som redan har erfarenhet av att vara tränare och ledare och som är intresserad av att hålla endagskurser i Shuttle Time-programmet för badmintontränare.
  • Tävlingsplanering/Tournament Planner − är kursen för dig som vill lära dig allt om att vara matchledare under seriematcher, sköta tävlingsplanering eller hur man bemannar och sköter sekretariat under tävlingar.

Dessutom bjuder lördagskvällen på en föreläsning och middag för samtliga deltagare.

− Vi är många som ser fram emot helgen på Bosön. Det är en höjdpunkt i utbildningskalendern som ger tränare och ledare från föreningar i hela landet chansen att träffas och utbyta idéer samtidigt som de får med sig kunskaper och inspiration inför säsongstarten, säger Åsa Strindlund.

Här hittar du inbjudan och detaljerad information om hur du anmäler dig.

Samtliga kursavgifter inkluderar måltider och fika under den aktuella kursdagen. Det finns även möjlighet till övernattning på Bosön i vackra och inspirerande miljöer. Läs även mer om det i länken ovan.

Sista anmälningsdag är 20 juni – du anmäler dig här

Har du frågor kring utbildningshelgen så kontaktar du Åsa Strindlund på This is a mailto link

Läs om utbildningshelgen 2017 här

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo