Hoppa till sidans innehåll
Thomas Csiffary, GIH-utbildad idrottslärare och deltagare i RFs Elittränarutbildning, blev i helgen Sveriges förste certifierade Shuttle Time-instruktör.

Shuttle Time till Sverige

07 APR 2016 12:44
Shuttle Time är Badminton World Federations globala utbildningsprogram för skolor. Syftet är att ge idrottslärare och klubbtränare verktyg för att planera och genomföra bra och roliga badmintonlektioner för barn och ungdomar.
  • Skapad: 07 APR 2016 12:44

Thomas Csiffary, förbundskapten för U13-landslaget och chefstränare i Spårvägen Badminton, deltog  som Badminton Swedens representant vid Badminton Europes instruktörsutbildning för Shuttle Time i Wien i helgen som gick.

”Ett konkret mål med Shuttle Time i Sverige vore att våra instruktörer är med och utbildar framtidens idrottslärare. Då skulle vi kontinuerligt nå ut till tusentals barn som lär sig grunderna till badminton under skoltid samtidigt som sporten får en rejäl spridning över hela landet”, förklarar Thomas.

Shuttle Time-programmet innehåller material med 22 färdiga 60-minuterslektioner med 100 trettiosekunders videosnuttar som lärare kan använda i sina idrottslektioner. Thomas ser goda möjligheter även för våra badmintonföreningar att implementera Shuttle Time: ”Lektionsmaterialet är mycket användbart för nybörjargrupper.”

Csiffary erhöll efter bedömning av Badminton Europe den högsta av tre certifieringsnivåer, Shuttle Time trainer, och är därmed kvalificerad att utbilda instruktörer i Sverige, samt att utbilda lärare och elever i skolorna. Thomas passade på att knyta värdefulla kontakter med representanter från bl a Cypern, Österrike, Estland och Lettland, samt chefstränare vid träningscenter i Katalonien, Alicante och Malaga. Flera nationer uttryckte förhoppning att få samarbeta med Badminton Sweden och föreslog utbyte såsom deltagande på varandras tävlingar, gemensamma träningsläger och lagmatcher.

Badminton Sweden gratulerar Thomas Csiffary till den starka insatsen. Under kommande säsong kommer Shuttle Time att lanseras i Sverige.

Läs mer om Shuttle Time på BWFs hemsida.

 

Skribent: Åsa Strindlund
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo