Hoppa till sidans innehåll

Marie Svedell certifierad i Slovenien

29 JUL 2018 10:34
Badminton Europes Summerschool gick för fjärde året i rad i populära Podčetrtek, Slovenien, med 41 ungdomsspelare från 14 olika länder och 26 tränare från 18 länder.
  • Skapad: 29 JUL 2018 10:34

Svensk deltagare i årets Summer School var Marie Svedell, Sollentuna, som gick Shuttle Time och Coach Level 1 och återvände hem med två tränarcertifikat.

Upplägget och kursledarna var bra, säger Marie, som bekantade sig med de fina omgivningarna redan under veteran-EM härom året. Det var intressant och roligt att få insikter om hur tränare i andra länder tänker kring inlärning av teknik och annat. Det som gav mest var nog när vi kursdeltagare samarbetade gruppvis med att ta fram så många olika övningar som möjligt för ett visst moment, exempelvis greppbyte. Övningarna skulle anpassas för olika nivåer av spelstyrka och grupperna fick sen redovisa sina två bästa övningar för hela kursen.

Vad kommer du mer att ta med dig från kursen till dina träningsgrupper?

- Att ha tydliga mål för varje träningspass och att spelarna kommer att göras medvetna om dessa mål. Och att det alltid är progression i all träning och i alla övningar.

Något annat du har med dig som tränare från Summer School?

- Det var mycket givande att få ”skugga”, dvs följa en av lägertränarna under deras pass med ungdomsspelarna som deltog i Summer School. Det inspirerade och gav många nya idéer. Feedbacken vi fick under kursen var också viktig och har  stärkt mitt självförtroende i tränarrollen.

Stipendium från Women in Badminton

Marie Svedells deltagande i Summer School bekostades genom stipendium från Badminton Europes initiativ Women in Badminton.

- Det är bra att Badminton Europe arrangerar internationella kurser som vi kan delta i och träffa tränare från andra länder och kulturer och jag är glad att ha fått denna möjlighet, avslutar Marie.

Drygt 70 deltagare och ledare i Badminton Europes Summer School 2018

Svenska deltagare i tränarutbildningar under Summer School de senaste åren:

2017: Coach Level 2 och Shuttle Time: Maria Jönsson och Robin Lundgren

2016: Coach Level 1 och Shuttle Time: Veronica Österlund och Boxiao Pan

Summer School går i Slovenien även nästa år, då med Coach Level 2 på schemat. Intresseanmälan görs till This is a mailto link.

Läs mer om Summer School på Badminton Europes hemsida.

Skribent: Åsa Strindlund
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo