Hoppa till sidans innehåll

Best on Court med Morten Bjergen i Uppsala 21 april

23 MAR 2018 08:55
Timmarna före Lag SM-finalen i IFU Arena hålls en Best on Court-kurs med konceptets grundare, Morten Bjergen. Kombinera spännande finalmatcher med kurs under ledning av en av Danmarks mest erfarne klubbtränare.
  • Uppdaterad: 28 MAR 2018 13:15

SM-finalen och Svenska Cupen samlar en stor del av Badmintonsverige i Uppsala under helgen 21-22 april. I samband med det bjuder Badminton Sweden in till ett utbildningsprogram där det framgångsrika danska konceptet Best on Court ingår tillsammans med det tidigare annonserade seminariet om jämställdhet. Här finner du inbjuan.

Bra, bättre, Best on Court

Morten Bjergen är ledarskapsutbildare, badmintontränare och grundare av träningsprinciperna Miniton och Teknika där sista steget i utvecklingen utgörs av Best on Court. Miniton fokuserar på teknik för nybörjare och involverar föräldrar för att höja träningens kvalitet, få föräldrarna mer delaktiga i barnens utveckling och även öka deras engagemang i föreningen. Teknika utvecklade Morten tillsammans med tränarkollegan Kasper Sørensen. De kallar idén ”svart bälte i badminton” och innebär att ungdomsspelare från U9-U17 går igenom 11 moduler med en mängd krav och färdigheter. Då spelaren uppfyller kriterierna för en nivå blir han eller hon uppgraderad till nästa, enligt kampsportmodell.

Efter att Teknika etablerats tog Morten initiativet till Best On Court, som han skapade i samarbete med fystränaren Jens Mortensen, duktige tekniktränaren Thomas Engholm och världsstjärnan Peter Gade. Materialet innehåller övningar med progression och är videobaserat med engelsk text för att möta den internationella efterfrågan.

Best on Court har redan introducerats i några svenska föreningar och flera europeiska länder har anammat konceptet. I Spanien används Best on Court för att ta vara på Carolina Marin-effekten, öka kunskapsnivån i hela landet och säkra tekniskt mer kunniga spelare redan från U9-U11.

-Vi är otroligt glada att Morten tackat ja till att hjälpa svensk badminton med lanseringen av denna danska modell på ett framgångsrikt sätt, säger föreningsutvecklare Claes Johansson. Kursen har en inledande teoridel och genomförs därefter tillsammans med föräldra-barngrupp från Fyrisfjädern på självaste finalbanorna i IFU Arena!

Best on Court-projektet genomförs med stöd från RF:s och Svenska Spels Framåtfonden, med mottot ”Framåt för fler i rörelse!”

Best on Court

Målgrupp     Tränare och ledare för barn 5-10 år.

Tid                Kl 12:30-16:30 lördag 21 april. Lunch ingår kl 12.

Plats             Konferenssal plus praktik i IFU Arena, Råbyvägen 77 i Uppsala.

Anmälan      Kursen är kostnadsfri men anmälan krävs via denna länk senast 28/3. 

 

Jämställdhetsseminarium Vision 40/60

Målgrupp        Ledare, tränare, styrelserepresentanter, föräldrar.

Tid                   Kl 10-12 lördag 21 april. Lunch ingår kl 12.

Plats                Konferenssal i IFU Arena, Råbyvägen 77 i Uppsala.

Anmälan          Seminariet är kostnadsfritt men anmälan krävs via denna länk senast 28/3.  

Skribent: Åsa Strindlund
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo