Hoppa till sidans innehåll

Askim ordnade utbildningshelg

02 NOV 2017 10:44
Helgen som var bjöd på två endagarskurser i regi av Askims Badmintonklubb, Göteborg.
  • Uppdaterad: 06 MAR 2018 10:03

I Askim höll den lokala badmintonföreningen under lördagen 28 oktober två utbildningar i Askims Rackethall. En ABC-utbildning för föräldrar till ungdomar i föreningen och även en Plattformsutbildning där badmintonungdomar från Askim och andra Göteborgsklubbar deltog.

På ABC-utbildningen deltog ett 15-tal föräldrar till spelande ungdomar i Askim.

− Det var en fantastiskt trevlig dag med ett ambitiöst och positivt gäng. De hade många frågor och sög i sig kunskap, säger Lars Sologub som höll i utbildningen tillsammans med sin son Alexander som fick vara med och visa övningar.

Lars menar att det finns flera positiva aspekter av en utbildningsdag för föräldrar inom föreningen.

− Dels är det bra att de får lära sig mer om badminton och kan vara med och hjälpa till vid träningar. Men det är också ett bra sätt att välkomna nya in i föreningen. En förening bygger på ideella krafter och ju fler som är engagerade desto bättre.

Under lördagen hölls även Plattformen, som utbildningen kallas, i Askims Rackethall. Det är en utbildning från RF och SISU som riktar sig till den som vill ta de första stegen som barn- och ungdomsledare inom idrott. Viktor Weiberg från SISU höll i kursen som här gången riktade sig till elitungdomar. Deltog gjorde ett 20-tal ungdomar från framförallt Askim, men också från Vårvinden, Frölunda och Ullevi.

− Det är en endagskurs där de fick lära sig grundläggande kunskaper inom åldersrelaterad träning, ledarskap, teknik, mental träning, näringslära med mera. Även här finns det flera positiva delar. Det är jättebra att de här ungdomarna som är väldigt duktiga själva också lär sig hur de kan hjälpa ännu yngre killar och tjejer att bli bättre, säger Lars Sologub.

Utbildningarna pågick samtidigt och deltagarna fika och åt middag tillsammans med intressanta samtal som följde.

Badminton ABC är Svenska Badmintonförbundets inledande tränarutbildning för alla blivande tränare och ledare för nybörjargrupper i alla åldrar. Syftet med Badminton ABC är att ge klubbtränare grundläggande kunskaper för att kunna leda eller assistera nybörjargrupper i olika åldrar.

Läs mer här: Badminton ABC

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo