Hoppa till sidans innehåll

ABC-kurs med prisad ledare

01 JUN 2017 14:37
I helgen anordnade Christianstads badmintonklubb ABC-utbildning för ett antal unga badmintonledare. Kursen hölls av Maria Jönsson – som nyligen tilldelades ett stipendium för sina insatser som idrottsledare.
  • Skapad: 01 JUN 2017 14:37

Badminton ABC-kursen hölls i Liviushallen i Vä utanför Kristianstad. Christianstads BMK anordnade utbildningen och hade också flest deltagare på plats. Tio stycken från den lokala klubben fanns med och en deltagare från Trelleborgsklubben BMK Drive anslöt också.

Kursledare var Maria Jönsson som är en van badmintontränare, men detta var första gången hon höll ABC-utbildningen i det nya formatet. Det var även första gången en ABC-kurs hölls i Skåne.

– Det är viktigt att vi får till fler, jag gillar det nya utbildningssystemet väldigt bra. I Badminton ABC lär vi ut grundslagen mer utförligt och ger deltagarna tillfälle att öva på utlärandet vilket gör att de får med sig bättre ledarkunskaper, säger hon.

Under helgens ABC-kurs fick Maria leda en ung grupp deltagare som var tekniskt skickliga på banan som nu var intresserade av att lära sig mer om ledarskap.

– Jag blev positivt överraskad över hur duktiga de var på att ge varandra feedback.

Maria Jönsson är till vardags tränare och styrelseledamot i Kävlinge Furulund Badmintonklubb. Nyligen blev hon tilldelad ett idrottsledarstipendium av Spabanksstiftelsen Skåne för sitt arbete som idrottsledare.

– Det känns naturligtvis jättebra. Det är kul att få uppskattning för det jobb man lägger ner, säger hon.

Maria leder träningarna i Kävlinge Furulunds BMK. I den rollen är hon ute på bana som tränare minst 16 timmar i veckan och utöver detta står kringarbete och styrelseuppdrag på schemat.

– Det är så himla roligt att vara tränare, få förmedla detta till nya ledare och känna att man faktiskt kan göra skillnad för väldigt många människor.

Senare i sommar åker Maria Jönsson till Slovenien som deltagare i BEC:s tränarutbildning för Coach Level 2.

Här kan du läsa ett längre personporträtt av Maria Jönsson som Skånska Dagbladet skrivit.

Läs mer om Badminton ABC här.

Skribent: Martin Ridderstolpe
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo