Hoppa till sidans innehåll

Viktiga förtroendeuppdrag

26 OKT 2021 10:19
Tommy Theorin, ordförande i SBF, har av Riksidrottsförbundet utsetts till representant i ett av RF:s råd, Rådet för ekonomiska stöd. Dessutom väntar viktiga dialoger för att på olika sätt positionera europeisk badminton.
  • Uppdaterad: 26 OKT 2021 10:19

Rådet för ekonomiska stöd har till uppgift att vara Riksidrottsstyrelsens referensorgan i frågor rörande ekonomiska stöd och övergripande verksamhetsprioriteringar.
Uppdraget kan ses som en förlängning av det uppdrag Tommy hade under perioden av pandemin, där han fanns med i en referensgrupp med inriktning på ekonomiska konsekvenser till följd av corona.

– Det är förstås bra och viktigt att vi också är representerade i det nya rådet, säger Tommy. På det första mötet ska vi bland annat ha en genomgång av stödsystemet enligt beslut på riksidrottsmötet 2019 och kring de beslut som förelåg på RIM 2021 gällande ekonomiska stöd till SF. Allt sammantaget är det väldigt viktiga frågor för svensk idrott i allmänhet.

Under den gångna helgen deltog Tommy, tillsammans med Åsa Strindlund, på ett nordiskt möte i samband med Victor Denmark Open 2021 i Odense.
– Vid mötet deltog för första gången Estland, Lettland och Litauen som numera ingår i samarbetsgruppen. Vi fick oss till livs en fantastisk badmintonupplevelse på allra högsta sportsliga nivå och som underhållning kan beskrivas att vi är en aktör av världsklass i showbusiness. Det var mycket som behandlades på mötet som vi ber att få återkomma till.

– Danska förbundet och vi har ett bra samarbete på både ordförande- som högsta tjänstenivå och vi hade väckt frågeställningar inför mötet om hur vi ska hantera det politiska spelet i BWF och BEC, badmintonens världs- respektive europaorganisationer. Vid mötesdiskussionerna var alla helt överens om att europeisk badmintons roll måste stärkas i världsbadmintonen för att vi inte ska riskera hamna på efterkälken både på sportslig, politisk som ekonomisk nivå. Inte minst ser vi att merparten av de penningstarka tävlingarna spelas i Asien idag. Mötesdeltagarna var helt överens om och ser vikten av att stärka europeisk badminton och därför måste det tas fram en konstruktiv arbetsplan och modell för att nå framgång i detta arbete.

Vid mötet bestämdes en grupp på tre personer som ska leda detta arbete: Ordförande Tore Vilhelmsen, Bo Jensen, vd i det förbundet samt Tommy Theorin.    Skribent: Johan Pellas
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo