Hoppa till sidans innehåll

Ulricehamnssonen fick Boråspubliken att jubla

14 AUG 2021 21:31
Till SM-arrangörernas glädje kunde förre Boråsspelaren Johan Azelius överraska och vinna mot fyrfaldige svenska mästaren Gabriel Ulldahl i dagens kvartsfinal av badminton-SM. Därmed stod han för en av två stora överraskningar under lördagens SM-spel.
  • Uppdaterad: 14 AUG 2021 21:31

Johan Azelius, semifinalklar vid SM 2021. Foto: Martin Johansson.

Det svenska seniormästerskapet i badminton pågår för fullt och vi vet nu vilka spelare som kommer att ta del av medaljkampen under morgondagens semifinal och finalspel. En spelare som gjorde en av sina hittills bästa prestationer, när han behövde det som mest, var Johan Azelius som numera representerar IFK Umeå. I kvartsfinalen mötte han Gabriel Ulldahl från Påvelund som han förlorade mot relativt stort under Lag SM-slutspelet i Umeå i juni. Johan skulle dock lyckas med en storartad bedrift den här gången och dessutom stå för dagens mäktigaste vändning då han efter att ha vunnit första set låg under med 20-15 i det andra. Då började till hemmapublikens förtjusning en makalös upphämtning. Azelius tog ikapp till 20-20 och vann till slut med 23-21 efter att ha haft sex setbollar emot sig. Ett jubel från tidigare klubbkamrater i Borås och nuvarande klubbkompisar i Umeå bröt ut i hallen och därmed har Johan säkrat sin första SM-medalj på seniorsidan.

En ännu större sensation under dagen var mixedparet Simon Sandin och Lovisa Neubers vinst över Andi Tandaputra och Nathalie Wang. Det sistnämnda paret räknades som en av favoriterna till slutsegern, men fick alltså respass redan i åttondelsfinal. Sandin och Neuber kunde dock inte följa upp den skrällen utan fick sedan se sig besegrade av Malena Norrman och Ludvig Petre Olsson i den efterföljande kvartsfinalen.

Det är också värt att uppmärksamma Täbys Elin Boman och hennes insats då hon pressade titelfavoriten och regerande mästarinnan Edith Urell till en tresetare, samt att finalisterna i herrdubbel från SM 2019, Magnus Sahlberg och Mattias Borg, åkte ut redan i den första kvalmatchen. Det var ett indones-engelskt samarbete som dem på fall, när indonesiske tränaren Putra tillsammans med engelsmannen Mitchell Maynard bjöd på skönspel. Deras spelglädje räckte fram till kvartsfinal där de förstaseedade guldkandidaterna Joel Hansson och Melker Zickerman Bexell till slut blev för svåra.

Nu väntar vi med spänning på de matcher som under morgondagen ska avgöra vilka som får titulera sig svenska mästare 2021.

Tävlingsinfo
Semifinalerna börjar söndag kl 09.00 och finalpasset drar i gång kl. 13.00.
Här finner du lottning, spelschema och resultat.

Alla matcher livestreamas 
Följ alla SM-matcher via SolidSport.
Länk till Scoreboard Live.
Läs mer om SM i Borås här.

Skribent: Viktor Appelqvist
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo