Hoppa till sidans innehåll

Två starka tillskott till Svenska Badmintonförbundet

12 NOV 2020 11:38
Vi har glädjen att meddela att Per-Henrik Croona anställts som ny sportchef och Thomas Csiffary som projektledare för utveckling av barn- och ungdomsbadminton. Rekryteringarna innebär mycket starka tillskott till Badminton Swedens verksamhet framåt.
  • Uppdaterad: 12 NOV 2020 14:49

Per-Henrik Croona har under flera år arbetat som centertränare på det danska landslagscentret där han coachat och utvecklat spelare till världsnivå. Under de senaste åren har han varit verksamhetsansvarig på RIG i Göteborg och i Åby Badmintonklubb. Per-Henrik börjar sin anställning vid årsskiftet och kommer under det första halvåret kombinera jobbet med föräldraledighet och därför arbeta deltid (35 procent). Från och med 1 augusti jobbar han 100 procent.

 Jag vill bidra till en positiv utveckling där vi sätter individ och spelarutveckling i fokus. Jag hoppas kunna bidra med mycket kunskap, erfarenhet och entusiasm och jag vill jobba i en positiv anda där vi tar fasta på alla de styrkor och bra saker som finns inom svensk badminton, säger Per-Henrik Croona som idag även är ansvarig för badmintoninnehållet i förbundets Topptränarutbildning.  

Thomas Csiffarys anställning som projektledare för utveckling av barn- och ungdomsbadminton är på 20 procent. Under den period som Per-Henrik arbetar deltid kommer Thomas Csiffary även att stötta upp som assisterande sportchef med fokus på ungdomslandslagen och med regelbunden närvaro vid Eurocenter i Uppsala. Han är därmed sammanlagt engagerad på 40 procent för Svenska Badmintonförbundet och inledde arbetet i förra veckan.

Thomas Csiffary arbetar sedan 2012 som chefstränare för Spårvägen Badminton och kommer även framåt att fortsätta i den rollen. Thomas har examen från GIH och har därefter bland annat gått RF:s Elittränarutbildning och BWF:s tränarutbildningar till högsta nivån. Thomas har tidigare även varit utbildare för Badminton Swedens alla olika tränarnivåer samt ansvarat för badmintondelen av SOK:s Talang 2022-program.

Så här säger Thomas Csiffary om sin roll som projektledare för utveckling av barn- och ungdomsbadminton.

 Jag tror att en viktig förutsättning för att barn och ungdomar ska vilja fortsätta spela är att man utvecklas. För att skapa en så bra och utvecklande verksamhet för så många som möjligt behöver vi veta vad vi ska träna på och hur vi ska göra det. Här vill jag bidra med verktyg och stöd till föreningar och på sikt tillsammans med distrikt och föreningar etablera ett gemensamt synsätt kring barn- och ungdomsverksamhet där alla ser sin roll och viktiga bidrag.

Längre intervjuer med Per-Henrik Croona och Thomas Csiffary kommer framöver.

Skribent: Johan Lundberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo