Hoppa till sidans innehåll

Två nya vinster i lag-EM

13 FEB 2020 00:25
Både tjejerna och killarna fortsätter att spela bra och vinna matcher på lag-EM. Tjejerna vinner med 5-0 mot Norge och killarna vinner med 3-2 mot Estland. På torsdagen spelar nu lagen om förstaplatsen i grupperna.
  • Uppdaterad: 13 FEB 2020 00:25

Bild: Melker Z Bexell och Joel Hansson tog en viktig seger i herrdubbel 1 mot Estland. 

Både tjejerna och killarna har nu på lag Europamästerskapen spelat sig fram till avgörande matcher på torsdagen om vinst i gruppen.

Efter en klar vinst med 5-0 mot Norge, där Moa Sjöö vilar och Cecilia Wang går in i dubbeln, så vinner Aswathi Pillai, Rebecca Kuhl och Edith Urell singelmatcherna och Johanna Magnusson/Emma Karlsson första dubbeln.

Nu ska tjejerna möta Skottland i gruppen och vinnaren går vidare till kvartsfinal. Även förloraren i matchen har en möjlighet att avancera till kvartsfinal, beroende på resultatet. Det är alltså viktigt för tjejerna att försöka att vinna så många delmatcher som möjligt. Skottlands singelspelare Kirsty Gilmore är den lysande stjärnan i laget, rankad på plats 30 i världen. I övriga singlar och i dubblar har Sverige större chanser till vinstmatcher. 

Killarna vann under dagen mot Estland efter en bra lagmatch. Felix Burestedt förlorar sin herrsingel mot Raul Must efter en bra inledning på första set och klar ledning som blir till en snöplig setförlust och senare förlust även i andra set. Jacob Nilsson och Andy Tsai vinner sina matcher utan problem. Melker Z Bexell och Joel Hansson gör en riktigt bra match och med fint spel vinner de sin dubbelmatch. Ludvig Petre Olsson och Tim Foo förlorar sedan sin dubbelmatch.

Killarna möter på torsdagen andraseedade England i den avslutande matchen. Övertag till England, men det svenska laget har möjligheter att vinna framförallt singelmatcherna.

Killarna spelar kl.10 mot England.

Tjejerna möter Skottland kl.14.

Länk till lottning och resultat: EMTEAMHERRAR

Länk till lottning och resultat: EMTEAMDAMER

Badminton Europe livestream: EMSTREAM

Skribent: Jonas Herrgårdh
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo