Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mikael Ropars

Tung dag för VM-svenskarna i Basel

21 AUG 2019 17:09
Det blev en mindre lyckad tredjedag för Sverige i badminton-VM. Både Felix Burestedt och Johanna Magnusson/Emma Karlsson förlorade sina sextondelsfinaler i raka set.
  • Uppdaterad: 21 AUG 2019 17:09

Felix Burestedt fick en bra start på sin match och ledde med 11-10 i första set. Därefter tog niondeseedade NG Ka Long Angus från Hong Kong över kommandot och vann till slut med 21-14, 21-9.
Efter matchen delade Felix med sig av sina tankar kring VM-äventyret. 

– Helt klart en bra erfarenhet som har fått mig att inse vad som krävs. Jag måste bli fysisk och mentalt starkare om jag ska kunna utmana de bästa i världen. I några få dueller är det jämt, men över en lång period är de mycket stabilare och starkare än vad jag är, säger Felix Burestedt.

Johanna Magnusson och Emma Karlsson kunde inte heller riktigt störa det elfteseedade thailändska paret Kititharakul/Prajongjai och föll med 21-12, 21-14.

– Det var en okej match, vi kämpade och gjorde i princip vad vi kunde. Vi kunde haft bättre tålamod emellanåt men det var okej. De är mycket bättre än oss just nu så det är bara att kämpa vidare hemma, säger Johanna Magnusson.

Det svenska dubbelparet tycker att dagarna i Schweiz gett värdefulla erfarenheter för framtiden.  

– Vi tar med oss att vi måste göra det svårare för oss där hemma på träningen. Vi får aldrig det tempot som i sådana här matcher hemma, vilket gör att vi måste pusha oss själva hårdare och sätta regler och straff när det inte är tillräckligt bra.Vi tar även med oss glädjen av att det är här vi vill spela i framtiden, det är det här vi kämpar för, säger Johanna Magnusson.


I Para-VM förlorade Rikard Nilsson i mixed tillsammans med Helle Sofie Sagoy mot ett japanskt par med 21-14, 25-23.

Därefter kom dock Rikard tillbaka stark i den efterföljande singelmatchen som han vann med 21-5, 21-5 mot en spelare från Egypten.

Sent på onsdagskvällen förlorade Rickard en jämn dubbelmatch tillsammans med Alan Oliver (Skottland) mot ett kinesiskt par.

Se resultat och lottning här: BADMINTON-VM

Se resultat och lottning här: PARABADMINTON-VM

Skribent: Johan Lundberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo