Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Träning för barn och ungdomar kan starta igen

25 JAN 2021 14:59
Regeringen gav i fredags (22/1) beskedet att idrottsträningar för barn och ungdomar som är födda 2005 och senare kan återupptas både inomhus och utomhus.
  • Uppdaterad: 25 JAN 2021 14:59

Regeringen meddelade att rekommendationerna om stängda kommunala inomhusanläggningar förlängs till den 7 februari – men med undantag för barn födda 2005 och senare. För den åldersgruppen kan träningen börja igen även inomhus. Beslutet om vilka lokaler och anläggningar som ska hålla öppet ligger hos kommunerna. Mer info i RF:s faq.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten poängterade vikten av idrott och rörelse för barn och ungdomar även under pågående pandemi, men de understryker även att läget i samhället är allvarligt. Därför ska pandemilagen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för träning och idrott följas.

Personer födda 2004 och tidigare ska fortsatt undvika att träna i större grupper och om möjligt träna utomhus. För idrottsföreningar, idrottsledare och varje enskild aktiv gäller som tidigare att följa pandemilagen samt Folkhälsomyndighetens föreskrifter och nationella allmänna råd.

– Vi får ta små steg i takt med att läget i smittspridningen och läget i samhället förbättras. Jag hoppas att vi snart kan få större möjligheter att samla äldre ungdomar och vuxna igen, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

I nuläget har förbund och föreningar att ta hänsyn till framför allt tre olika begränsningar med anledning av corona:

På sidan Corona Info hittar du all information om coronaläget kopplad till Badminton Swedens verksamheter.

Skribent: Johan Lundberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo