Hoppa till sidans innehåll

Tjeckiskt VM-motstånd för svenskarna

05 AUG 2019 22:13
Nu är lottningen till VM i Basel klar. Och det blir tjeckiskt motstånd för de svenska deltagarna. – En bra lottning, säger förbundets sportchef Jonas Herrgårdh.
  • Uppdaterad: 05 AUG 2019 22:13

Bilden ovan: Dubbelparet Emma Karlsson/Johanna Magnusson har fått en OK lottning i VM i schweiziska Basel den 19-25 augusti. Foto: Torbjörn Jansson.

Lottningen ägde rum på måndagen i Badminton World Federations (BWF) högkvarter i Kuala Lumpur. Totalt 383 spelare från 46 länder är med i VM i Basel, Schweiz. Turneringen spelas den 19-25 augusti.

Sverige har tre deltagare i VM:

* I herrsingel får Felix Burestedt möta tjecken Adam Mendrek, rankad på plats 133 i världen. Felix är för närvarande 79:a.

Vinner Felix första matchen lär han sedan med största sannolikhet få möta Hongkongs Ng Ka Long Angus, som är seedad nia i VM.

* I damdubbel får även Emma Karlsson/Johanna Magnusson tjeckiskt motstånd i första matchen. Emma och Johanna, som är rankade på plats 42, möter Alzbeta Basova/Michaela Fuchsova, ett par som ligger på plats 73.

Segraren i den matchen stöter sedan på det thailändska paret Jongholphan Kititharakul/Rawinda Prajongjai, som är seedade 11:a i VM:s damdubbelturnering.

– Jag tycker att både Felix och Emma/Johanna har hamnat på bra ställen i lottningen, säger Jonas Herrgårdh.

– Vinner de sina första matcher stöter de sedan visserligen på seedade spelare, med det är ändå motståndare som Felix och Emma/Johanna har en möjlighet mot om de presterar på toppen av sin förmåga.

Hela VM-lottningen hittar du här.

När VM närmar sig kommer vi att skriva mer om lottningen som helhet, och om VM-turneringen som är den 25:e i ordningen. Första VM:et arrangerades i Malmö 1977. 

Skribent: Jonathan Falck
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo