Hoppa till sidans innehåll

Solidaritet för Ukraina

26 FEB 2022 13:38
Svenska Badmintonförbundets styrelse har tagit beslut och agerar, i samförstånd med övrig idrott i Norden.
  • Uppdaterad: 26 FEB 2022 13:38

Detta är ett gemensamt uttalande av de nordiska ländernas idrottsförbund om Ukraina:
De nordiska idrottsförbunden uppmanar samtliga internationella idrottsförbund att visa solidaritet med Ukraina och landets idrottsorganisationer genom att inte genomföra eller förlägga tävlingar eller matcher I Ryssland och pekar på behov av ytterligare sanktioner från de nordiska länderna och EU.
Detta beslutades under fredagen vid ett möte mellan de nordiska ländernas idrottsförbund som också enades om ett gemensamt uttalande på grund av Rysslands krigföring mot Ukraina.
– Det är en styrka att Nordens idrottsförbund kan agera tydligt och starkt tillsammans på detta sätt. Vi följer nu utvecklingen noga och fortsätter att ha en nära dialog, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Tommy Theorin, ordförande i Svenska Badmintonförbundet:
– Vi agerar även internationellt, utanför Nordens gränser. Vi har krokat arm med det danska förbundet där vi tillsammans nu har en dialog med Badminton Europe. Både den svenska och danska regeringen har höjt sina röster för att stänga ute ryska idrottare från stora tävlingar och söker stöd från EU om en bojkott.

Skribent: Johan Pellas
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo