Hoppa till sidans innehåll

Snart dags för Victor Swedish Open i Uppsala

18 DEC 2019 15:23
Nu är det mindre än en månad kvar till att Victor Swedish Open går av stapeln. Tävlingen som arrangerats sedan 1956 flyttar i år från Malmö till IFU-Arena i Uppsala.
  • Uppdaterad: 18 DEC 2019 15:23

Bild: Moa Sjöö/Clara Nistad är ett av Sveriges hopp i Victor Swedish Open. 

Tävlingen som spelas 16-19 januari, är i år ett samarrangemang mellan Badminton Sweden, Arena Hotellet och IFU Arena, med Stefan Sjöö som projektledare. Prissumman ligger på 10.000 USD och tävlingsnivån är s k ”International Series”, vilket är den näst högsta nivån för tävlingar på BEC-touren.

– Victor Swedish Open är Sveriges största internationella badmintontävling och en betydelsefull mötesplats för alla badmintonintresserade i Sverige, säger Stefan Sjöö, projektledare för arrangemanget.

Turneringen blir i år extra viktig för spelare som jagar en OS-plats. Anmälningslistan är ännu inte officiell men turneringen kan redan nu avslöja att flera duktiga spelare från bland annat Japan, Indien, Kinesiska Taipei och Danmark kommer till Sverige och IFU-Arena.

Från Sverige kommer många spelare att delta, både etablerade landslagsspelare och lovande yngre talanger får chansen att mäta sig mot tufft internationellt motstånd.

Svenska singelspelaren Felix Burestedt och dubbelparet Emma Karlsson/Johanna Magnusson kommer att tillhöra favoriterna i sina klasser och slåss om viktiga rankingpoäng i racet mot OS-kvalificering. Men även Moa Sjöö/Clara Nistad, som de senaste månaderna avancerat snabbt på världsrankingen (nu plats 70), utmanar om pallplatserna i turneringen.  

Victor Swedish Open, som länge varit en omtyckt tävling bland de internationella spelarna, siktar i år på att vässa sitt koncept ytterligare.

– I år har vi som mål att bli en av de tre tävlingar på Europatouren som spelarna uppskattar allra mest, säger Stefan Sjöö.

Ett annat mål för årets upplaga är att locka mer publik till matcherna. Siffran man siktar på att nå är 2500 besökare över fyra dagar.

– Vi hoppas att det kommer badmintonintresserade från hela landet, men inte minst från Mälardalen och Stockholm, säger Stefan Sjöö.

Ordinarie pris för en tävlingsbiljett är 200 kr, då ingår inträde till samtliga matcher den 16-19 januari. En dagsbiljett kostar 100 kr. Badminton Sweden har dock tagit fram ett specialerbjudande till alla badmintonföreningar i landet där man får möjlighet att se hela turneringen för 100 kr per person.  

Det finns även fina erbjudanden för boende i Uppsala under turneringen. Läs mer om det på sajten för Victor Swedish Open.

Samtidigt med tävlingen anordnar Badminton Sweden även två större utbildningsaktiviteter i IFU-Arena – bland annat är det startskott för den nya Topptränarutbildningen som under helgen genomför sitt första kurstillfälle.  

Är du intresserad av att jobba som volontär på Victor Swedish Open, t ex som linjedomare eller övrig funktionär? Hör av dig till Stefan Sjöö på This is a mailto link.

Skribent: Johan Lundberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo