Hoppa till sidans innehåll

Snart dags för Swedish Grand Prix

11 AUG 2022 13:22
Det närmar sig! Om några veckor väntar den första deltävlingen i nysatsningen på Svenskt Grand Prix (SGP). Varmt välkommen att ta del av högintressant badminton med första turnéstopp i Täby den 2–4 september.
  • Uppdaterad: 11 AUG 2022 13:22

Målsättningen med omarbetningen av Svenskt Grand Prix är att skapa en tävlingsform som lockar så många av landets toppspelare till tävlingsformen som möjligt. Under säsongens fyra deltävlingar kommer spelarna att samla poäng för att kvalificera sig till slutspelet, där åtta åtråvärda platser finns i varje kategori. I varje deltävling finns minst 25 000 kr i prispotten och i slutspelet är prissumman minst 50 000 kr.

I deltävlingarnas huvudtävling möts 16 spelare/par per kategori och några av platserna i huvudtävlingen kommer att vara öppna för kvalspelare. Huvudtävlingen spelas som vanligt i poolspel, medan kvalet spelas som cup och är begränsat till 32 deltagare.

Sverigerankingen styr vilka spelare/par som går direkt in i huvudtävlingen, respektive vilka som får en plats i kvalet. De åtta främst placerade spelarna i singel och de åtta främst placerade paren i dubbel och mixed efter samtliga fyra SGP-tävlingarna är kvalificerade till slutspelet.

Tävlingarna är öppna för svenska spelare och för utländska spelare, som bor och tränar i Sverige samt spelar för en svensk klubb.

Datum för SGP-tävlingarna:
Täby 2–4 september
Umeå 14–16 oktober
Uppsala 2–4 december
Askim 10–12 mars
Avslutningen sker med en femte SGP-helg i Umeå 20–21 maj, då finalspel väntar.

Bra att veta:
Publik är varmt välkomna till Täby RacketCenter, Flyghamnsvägen 16.
Vid behov inleds allt med kvalspel fredag eftermiddag. Huvudtävlingen börjar kl 09 lördag 3 september och spelas på fyra banor. Semifinaler och finalerna spelas söndag på två banor med start kl 09 respektive 13.
SGP-tävlingarna kommer även att livestreamas på SolidSport.

Här finns inbjudan till SGP 1 Täby och  länk till anmälan.

Skribent: Johan Pellas
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo