Hoppa till sidans innehåll

Satsning på Elit och Landslag Ungdom – Emelie ny förbundskapten

16 MAJ 2022 11:10
Från och med 1 juni tillträder Emelie Fabekke en ny roll som förbundskapten Ungdom.
  • Skapad: 16 MAJ 2022 11:10

Syftet med rollen – som ersätter den tidigare organisationen med tre ansvariga för U15, U17, U19 – är att skapa en tydligare röd tråd i verksamheten. 
I nätverket runt de tre åldersklasserna, som omsluter 80-90 av de bästa ungdomsspelarna i landet, finns ett förbundstränarteam som kommer att jobba nära Emelie med fokus på spelarnas utveckling.
– Förbundstränarna kommer att vara väldigt nära spelarna på de aktiviteter som vi väljer att satsa på. Säger Emelie, och kommer vara de som träffar spelarna mest fysiskt. De blir alltså en superviktig del i denna nybyggda struktur. Jag ser fram emot att lära känna dem och utvecklas tillsammans med dem i detta uppdrag. 

Emelie, med en gedigen erfarenhet i sporten, har sin dagliga bas i Karlskrona där hon kommer att utgå ifrån. Hennes nya uppdrag delas med en tjänst i hemmaklubben i Karlskrona.
– Jag kommer att vara delaktig på våra riksläger och ett antal tävlingar per säsong. En viktig del kommer att vara dialogen med våra spelare och deras huvudtränare för att säkerställa en så optimal hemma-träningsmiljö som möjligt. Vi kommer även att ha ett öga på yngre spelare, även om de inte tillhör elit- och landslagsverksamhet. Jag ser verkligen fram emot att jobba med teamet för att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra kommande elitspelare i Sverige.

I förbundstränarteamet ingår i dagsläget: 
Behnaz Pirzamanbein
Elin Svensson
Jesper De Waal
Marcus Regenberg
Nils Ihse
Toni Holm Lovén
Kamaldeep Singh
Mats Persson
Mattias Borg
Johanna Karlsson
Hannes Andersson
Aditya Putra
Yvonne KlarsonSkribent: Johan Pellas
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo