Hoppa till sidans innehåll

Rörelsefonden öppnar upp för AirBadminton i Sverige

18 JAN 2022 10:05
Svenska Badmintonförbundet får medel ur Svenska Spels och Riksidrottsförbundets Rörelsefond för att möjliggöra spel av badminton utomhus.
  • Skapad: 18 JAN 2022 10:05

På Idrottsgalan igår tillkännagav Svenska Spel och Riksidrottsförbundet att Svenska Badmintonförbundet får medel ur Rörelsefonden. Medlen går till projektet AirBadminton som möjliggör utomhusspel av en sport som annars främst spelas inomhus. Genom en boll med förbättrade egenskaper mot bland annat vind ökar möjligheten och glädjen i att spela badminton i det fria. AirBadminton kommer erbjudas hos flertalet föreningar runt om i landet.

– Målet med AirBadminton är att det ska kunna spelas var som helst, när som helst och oavsett underlag. Tillsammans med ett flertal pilotföreningar ska AirBadminton erbjudas till alla som vill testa på. Vi planerar för spel i parker, trädgårdar och på stränder, säger Åsa Strindlund, förbundschef på Svenska Badmintonförbundet.

Varje år avsätter Svenska Spel drygt 3 miljoner kronor till Rörelsefonden ur vilken specialidrottsförbunden kan söka medel för projekt som sänker tröskeln till rörelse och lockar fler till den organiserade idrotten.

– Vår förhoppning är att AirBadminton kan sänka tröskeln till såväl badminton som spontan fysisk aktivitet. Vi är glada över att vi kan hjälpa till och möjliggöra en ny och rolig variant av en klassisk idrott, säger Linn Rydstedt, projektledare för Rörelsefonden på Svenska Spel.

Rörelsefonden är en del av projektet Tillsammans för fler i rörelse. Sedan 2017 arbetar Svenska Spel och Riksidrottsförbundet tillsammans för att skapa en idrottsrörelse där alla får plats, oavsett prestation- eller ambitionsnivå. Genom initiativet har specialidrottsförbunden och deras föreningar genomfört hundratals aktiveringar. Sammanlagt uppskattar Svenska Spel och Riksidrottsförbundet att fler än 400 000 barn, unga, vuxna och äldre har kommit i rörelse genom aktiviteterna.    

Följande specialidrottsförbund och projekt beviljas medel ur Rörelsefonden våren 2022.   

Svenska Basketbollförbundet får medel för att fortsätta succéprojektet Nothing ut Net med målet att skapa fler inspirerande basketplaner utomhus. 

Svenska Badmintonförbundet får medel för att utveckla AirBadminton, en variant av badminton som möjliggör spel var som helst, när som helst.

Svenska Klätterförbundet får medel för att tillgängliggöra sporten genom fler tillfällen för utomhusklättring.

Svenska Fotbollförbundet får medel för att tillgängliggöra streetfotboll för barn, unga, vuxna och äldre.

Svenska Bangolfförbundet får medel för att tillgängliggöra bangolfen för fler, oavsett förutsättningar och ambitionsnivå.

Svenska Tennisförbundet får medel för att integrera fler äldre i tennisgemenskapen.

Läs mer om Rörelsefonden.

Skribent: Johan Pellas
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo