Hoppa till sidans innehåll

Rickard siktar uppåt

28 FEB 2022 11:44
Åtta på världsrankingen är inte gott nog för Rickard Nilsson. När tävlingssäsongen drar igång är målet att avancera ytterligare.
  • Skapad: 28 FEB 2022 11:44

– Topp fem ska vara möjligt, säger parasport-stjärnan som längtat efter att tävla och träna obehindrat, efter år av covid-begränsningar.Det är en glad Rickard som konstaterar att två tävlingar i Spanien väntar den närmsta tiden, först en Level 2-turnering i Vitoria 1-6 mars, sen en Level 1 i Cartagena veckan efter.– Det har varit ett bra upplägg, det har faktiskt blivit mer badmintonträning än någonsin, det enda som egentligen har saknats är matchträningen. Men nu har jag kommit igång med det också så det känns positivt. Det har varit viktigt att ha haft min familj som stöd under allt detta, ja, de har ju varit med mig i den här satsningen från dag ett. 

Under fjolåret blev det blott två tävlingar, och det gör att Rickard är osäker var han står formmässigt just nu.– Det ska bli intressant, och jag är väldigt laddad för de här tävlingarna som väntar i Spanien. Vi är ett tjugotal i världen som är ganska jämna, men jag har slagit ett par som är bättre rankade än mig, och det gör mig optimistisk.Rickard är en spelare som lutar sig mig sin utmärkta spelförståelse och ett utvecklat taktiskt sinne. Till detta finns en bra teknik. Nu ska han bygga upp sin form och matchvana inför ett 2022 som avslutas med ett crescendo under oktober och november.– Efter turneringarna i Spanien blir det ett litet uppehåll innan jag åker till Bahrain International i mitten av maj och veckan därpå till Dubai. Dubai. Och sen i höst kommer det stora, EM i oktober och VM i november. Det är då jag ska vara på topp. Jag är väldigt laddad inför allt som nu väntar.

Skribent: Johan Pellas
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo