Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Rekordstor uppslutning på digital träff

01 JUN 2021 21:45
Badminton Sweden har genomfört en första digital informationsträff med fokus föreningsutveckling och utbildningsfrågor. Träffen samlade hela 92 deltagare från 58 föreningar från Trelleborg i söder till Kiruna i norr från samtliga distriktsförbund.
  • Skapad: 01 JUN 2021 21:45

Den 27 maj anordnade Badminton Sweden en informationsträff där verksamhetsområde utbildning och föreningsutveckling berättade om hur arbetet ser ut inom respektive verksamhetsområde samt visade på hur föreningar kan få stöd i utbildning och utvecklingsfrågor. Träffen leddes av Hannes Andersson, Claes Johansson och Thomas Csiffary och samlade hela 92 deltagare från 58 föreningar från Trelleborg i söder till Kiruna i norr från samtliga distriktsförbund.

- Det är mycket glädjande och positivt för svensk badmintons utveckling att så många visar ett engagemang och intresse för att driva svensk badminton framåt, säger föreningsutvecklare Claes Johansson.

Hannes Andersson, som arbetar som Utbildningsansvarig sedan augusti förra året, beskriver att det funnits ett behov av att tydliggöra hur vi kan stötta föreningarna inom utbildning och utveckling, inte minst nu under pågående pandemi då fysiska utbildningsträffar och läger inte gått att genomföra.

- Engagerade och kompetenta tränare/föreningsledare bär en stor del av ansvaret för att lyckas inspirera våra barn och ungdomar till ett livslångt intresse för badmintonsporten. Det är otroligt viktigt att vi har fungerande kanaler där vi dels kan informera om hur vi kan stötta dem, men även få in synpunkter på hur behovet ser ut i föreningar, berättar Hannes.

Verksamhetsområde föreningsutveckling och utbildning ser dessa föreningsträffar som något återkommande, och planerar att regelbundet bjuda in till träffar 1-2 ggr per år. Framtida träffar skulle även kunna gå in djupare på att diskutera utvecklingsområden och ge utrymme för diskussion och kunskapsutbyte föreningarna emellan.

Skribent: Hannes Andersson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo