Hoppa till sidans innehåll

Regerande mästarna upp i topp efter två spelade omgångar

17 SEP 2021 09:07
Sex poäng på två matcher. Det är titelfavoriten Fyrisfjädern ensamma om så här långt i Victor badmintonligan. Nu väntar klubben på att säsongens supervärvning från Sydostasien ska ansluta.
  • Skapad: 17 SEP 2021 09:07

Den andra ligaomgången är avslutad och redan nu är känslan att årets säsong lär bli ett riktigt getingbo där alla lag kan slå varandra. Påvelund reste sig efter ett jobbigt hemmanederlag senast och tog hem göteborgsderbyt mot Frölunda. Både Aura och Halmstad som inledde ligaspelet med stabila segrar åkte däremot på varsin förlust mot Trollhättan respektive Umeå. I Stockholm fortsatte dock Fyrisfjädern på samma vinstgivande sätt som tidigare och tog sin andra raka seger när man besegrade hemmalaget Täby med 4-2. Lagets ledare Henri Hurskainen är belåten med hur hans svenska spelare har presterat, men hoppas nu att en rejäl förstärkning från utlandet snart ska bli klar. Den indonesiska toppspelaren med landslagsmeriter Firman Abdul Kholik är på väg in.

Vi har skickat in alla papper och väntar nu på svar från migrationsverket, säger Henri Hurskainen. Det tar lite tid, men målet är att Kholik ska anlända i oktober. Han ska vara lite som en spelande tränare för oss och kommer bidra med en hel del för hela klubben. Han är bara 24 år, men har mycket erfarenhet från en annan badmintonkultur och har även varit på det indonesiska landslagscentret. Därför ska det bli väldigt intressant att få ta del av hans perspektiv på badminton.

Indonesen Kholik kommer spetsa till en redan mycket stark trupp. Kvar sedan förra säsongen finns även dansken Victor Svendsen och med honom på plats i framtiden så kan Uppsala-laget mönstra en väldigt svårslagen herrsingeluppställning.
Victor ville gärna fortsätta med oss och det är vi såklart glada över. Vi kanske inte kommer att se honom lika mycket med tanke på att det kommer vara ett tajt spelschema med många tävlingar. Men han bidrar till att truppen ser väldigt stark ut om alla är med och vinner vi inte ligan i år så kommer ingen vara nöjd, förklarar Hurskainen.

Skribent: Viktor Appelqvist
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo