Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Parabadminton i Täby prisas

05 MAJ 2021 15:55
Grattis Täby Badmintonförening som emottagit 100 000 kr för sitt arbete med att tillgängliggöra badmintonsporten för personer med funktionsnedsättning. 
  • Skapad: 05 MAJ 2021 15:55

Sedan några år tillbaka satsar Täby Badminton på parabadminton för personer med funktionsnedsättning. Verksamheten är mycket uppskattad och ett gott exempel för andra föreningar hur man kan utveckla sin verksamhet.

- Det här ger oss ännu större möjligheter att ta emot fler barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning som vill spela badminton hos oss, säger klubbchef Peter Axelsson, som är mycket glad över priset från ATG Drömfond med fokus på parasport. 

- För pengarna kommer vi att köpa in nya sportrullstolar för racketsporter och utbilda fler paratränare. Det senaste året har deltagandet begränsats av pandemin, men nu tror vi att fler och fler med funktionsnedsättning kommer att vilja prova på badminton. Där kommer rullstolarna och tränarna mycket väl till pass, säger Peter Axelsson.

Tove Söderdahl, drivande inom parabadmintonverksamheten och Svenska Badmintonförbundets koordinator för parabadminton är glad och stolt över priset.

- Bra att vi i badminton kan nu erbjuda spontanidrott även åt spelare som sitter i rullstol.


Läs mer på Parasportförbundets hemsida.

Skribent: Åsa Strindlund
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo