Hoppa till sidans innehåll

Nytt projekt ska få fler att träna badminton

06 APR 2020 16:44
Badminton Sweden har fått 430.000 kr från Svenska Spel och Riksidrottsförbundets Framåtfond för projektet Badminton hela livet/Everyone can play.
  • Uppdaterad: 06 APR 2020 16:44

Svenska Badmintonförbundet är ett av tio specialidrottsförbund som beviljas medel ur Framåtfonden våren 2020. Projektet Badminton hela livet har som mål att erbjuda organiserad badmintonträning för fler, framför allt hoppas Badminton Sweden att nå ut till målgrupperna äldre ungdomar (15-25 år), vuxna (25-65 år) och personer över 65 år i Sverige. 

– Genom projektet vill vi erbjuda och implementera organiserad badmintonträning med fokus på rörelseförståelse. Vi riktar oss främst till äldre ungdomar, vuxna samt äldre över 65 år. Idag har vi få föreningar som erbjuder organiserad föreningsverksamhet med träningsgrupper för dessa målgrupper om man inte är en tävlingsspelare, säger Claes Johansson, förenings- och distriktsutvecklare på Svenska Badmintonförbundet.

Varje år avsätter Svenska Spel 7,3 miljoner kronor till fonden som specialidrottsförbund kan söka medel ur för att genomföra projekt som ska få fler i rörelse och locka fler till den organiserade idrotten. 

– Bidraget från Framåtfonden betyder oerhört mycket för Badminton Sweden och vår idrott. Med bidraget får vi möjlighet att stödja föreningarna med att utveckla föreningsverksamhet för nya målgrupper, säger Claes Johansson.

Framåtfonden är en del av projektet Framåt för fler i rörelse som sedan 2017 drivs gemensamt av Svenska Spel och Riksidrottsförbundet. Målsättningen är att förbättra folkhälsan genom att få fler i rörelse. Läs mer om Framåt för fler i rörelse: https://om.svenskaspel.se/sponsring/framat-for-fler-i-rorelse/

Skribent: Johan Lundberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo